Wellpallen – Ett miljövänligt substitut
Hem MILJÖ Wellpallen – Ett miljövänligt alternativ

Wellpallen – Ett miljövänligt alternativ

Publicerat av: Redaktionen

FN:s globala mål nummer 13 handlar om att bekämpa en vår tids största utmaningar, nämligen klimatförändringarna.

Det är upp till var och en att ta ansvar och att kontinuerligt utvärdera och optimera processer utifrån ett klimatperspektiv.

Procurator jobbar vi aktivt för att granska våra transportprocesser och skanna av marknaden efter miljövänligare alternativ.

En av våra stora miljöbovar är transporter och att minska antalet sändningar och därigenom vårt CO2e-utsläpp är en viktig punkt i vårt miljöarbete. Däremot är det inte bara transporter i sig som är en miljöbov, det handlar även om hur varor packas och emballeras. Som ett ytterligare steg i att göra våra sändningar mer miljövänliga har vi därför implementerat wellpallar på vårt huvudlager i Jönköping. Att använda wellpallar som ett substitut för klassiska träpallar har flera fördelar. I denna artikel listar vi några av dem och förklarar varför wellpallen är framtiden!

”Det finns flera miljömässiga och ergonomiska fördelar med wellpallar. Den lätta vikten och faktumet att de är återanvändningsbara gör att kunden enklare kan ta hand om pallen själv. Vi lägger mycket fokus på att göra våra transporter mer miljövänliga och jag ser detta som ett stort steg i rätt riktning”

– Fredrik Kronander, Logistikchef

Ett klimatsmart och miljömedvetet val

Wellpallen är 100% återvinningsbar och är därför det självklara valet för den miljömedvetna.

Eftersom pallen enkelt kan säkras ner och slängas i vanlig återvinning för well och kartong möjliggör den enklare och mer miljövänlig hantering för mottagaren. Även limmet som används i tillverkningen av pallen är godkänt för kartongåtervinning. Detta gör även att extra transporter endast avsedda för pallar inte längre är nödvändiga.

En halvpall i well har en avsevärt mycket lägre vikt jämfört med träpallen. Den har en vikt på ungefär 0,95 kg, jämfört med träpallens ca. 20 kg. Den låga vikten sparar både bränsle och däck, vilket bidrar till en mer miljövänlig transport.

Säkerhet

Att arbeta på lager och med leveranser är slitsamt och vi värnar om arbetsergonomi, både för avsändare och mottagare. Wellpallens låga vikt gör den mer smidig och ergonomisk att hantera för de som arbetar med pallar dagligen.

Idag ställs även höga krav på säkerhet på offentliga miljöer där det är viktigt att undvika brännbart material mot fasader, trånga utrymmen etc. Med wellpallar undviks dessa risker eftersom de enkelt kan skäras ner och återvinnas direkt.

Lätt men tålig

Som tidigare nämnt väger wellpallen knappt 1 kilo. Det är lätt att tro att detta skulle innebära att de inte kan lastas med lika mycket och på så sätt påverka transporterna negativt. Men trots sin vikt är wellpallen fortfarande mycket tålig och kan lastas med upp till 300 kg. Dessutom finns även helpallar samt förstärkta varianter som klarar upp till 1000 kg.

Tål viss del fukt och väta

Wellpallen – Ett miljövänligt substitutTrots materialet har pallen tillverkats på ett sätt som gör att den tål viss väta. Pallens stomme (den vita delen) är vattentålig, vilket gör att de klarar av att stå ute ett bra tag utan att påverkas.

Fördelarna är alltså många och att implementera wellpallar på vårt huvudlager var en självklarhet för oss. Som grossist har vi ett stort ansvar och vi vill att våra kunder ska kunna handla av oss med gott och gröns samvete. Arbetet för att miljöoptimera våra transporter fortsätter och vi ser ljust på framtiden!

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>