Women In Tech-event på temat AI i Sverige 2020
Hem EVENT Women In Tech-event på temat AI i Sverige 2020

Women In Tech-event på temat AI i Sverige 2020

Publicerat av: Redaktionen

Den 29 januari, dagen före biljettsläppet till eventet Women In Tech, arrangerar EY ett förevent till WITsthlm2020.

AI i Sverige 2020 är temat för EY:s meetup.

Under eventet diskuteras senaste resultaten inom Artificiell Intelligens samt dess legala och etiska aspekter. Dessutom släpps nyheter om huvudeventet WITsthlm2020 och tips hur man kan få tag på biljetterna till det populära eventet.

Women In Tech-event på temat AI i Sverige 2020

20190308 FOTO: Hilda Arneback

Revisions- och rådgivningsföretaget EY är huvudpartner till Nordens största mötesplats för kvinnor inom tech. Women In Tech har sedan starten 2014 vuxit för varje år. För att ännu fler ska få möjlighet att delta flyttar eventet i år in på Stockholm Waterfront den 6 mars och det kommer finnas 2500 platser. EY är engagerad för fjärde året i rad och kommer arrangera flera aktiviteter med fokus på inspiration, nätverkande och kunskapsutbyte.

– Vi vill skapa förändring och är stolta över att vi i år är huvudpartner till Women In Tech. Det är en unik mötesplats som lyfter frågor som berör oss, som jämställdhet, digitalisering ledarskap och kompetensbehov. Det är spännande att den här rörelsen har vuxit sig ännu större och nu intar Waterfront vilket möjliggör ännu fler möten mellan människor. EY är där för att nätverka med olika intressenter inom branschen, men även träffa talanger och framtida medarbetare, säger Marie Fossum Strannegård, partner och rådgivare inom EY:s TMT-sektor (Tech, Media, Telecom).

Det första eventet kopplat till WITsthlm2020 hålls den 29 januari på EY:s Stockholmskontor. Under EY:s meetup kommer Kirsty Fitzgibbon på Ericsson att diskutera nya fynd och användningsområden inom AI. Anna Byström från EY kommer fokusera på de etiska och legala aspekterna av AI. Slutligen kommer Paulina Modlitba och Elin Eriksson från Women In Tech att berätta de senaste nyheterna om WITsthlm2020 och biljettlanseringen. Mötet kommer att modereras av Marie Fossum Strannegård och Eva Sparr Ridenfeldt från EY.

– AI kommer förändra vårt samhälle i grunden och påverka oss alla. Därför är det viktigt att känna till vilka möjligheter det ger, men även de etiska och legala aspekterna. Det händer mycket på området i Europa, men man behöver också titta på vad som händer i Kina och USA som ligger längre fram när det gäller investeringar i AI. Jag ser fram emot att diskutera dessa aspekter på AI under EY:s meetup, säger Anna Byström, partner på EY och Head of Digital Law.

Biljettsläpp till Women In Tech 30 januari
Women in Tech är som tidigare år kostnadsfritt för besökare tack vare stödet alla partnerföretag. Eventet är öppet för alla och den 30 januari kl. 12.00 släpps biljetterna. Förra årets platser blev fullbokade 45 sekunder. Det enorma intresset gör att eventet flyttar till Waterfront och ökar med 1000 platser.

För mer information samt nyheter om talare: Womenintech.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>