100% förnybar el i datahallarna
Hem ADVANIA 100% förnybar el i datahallarna

100% förnybar el i datahallarna

Publicerat av: Redaktionen

100% förnybar el i datahallarna

All el i Advanias datahallar är numera av förnybart ursprung samtidigt som andelen förnybar el i kontoren uppgår till 85 procent.

El med låg miljöpåverkan är i dag en avgörande komponent när Avdvania väljer datahallsleverantörer och elleverantörer till kontoren.

”Vi väljer att endast samarbeta med de leverantörer som medvetet och aktivt arbetar med att ligga i framkant med så låg miljöpåverkan och strömförbrukning som möjligt för infrastrukturen i våra datorhallar. Det är vårt ansvar gentemot våra kunder och miljön att hitta hållbara lösningar så att vi kan minimera vår klimatpåverkan”, säger Clas Roeck Hansen, CTO på Advania.

Advania Sveriges växthusgasutsläpp från den egna verksamheten är till stor del koncentrerad till affärsresor, drift av kontor och infrastrukturen i de datahallar bolaget hyr för egen och kunders räkning. Förnybar el till både datahallar och kontor är ett viktigt sätt att komma tillrätta med Advanias klimatutsläpp. När det gäller Advanias 13 kontor har företaget egna el-avtal i hälften av dem och har i samtliga dessa fall övergått till förnybar el. För att nå upp till 100 procents förnybar el på kontorssidan har företaget en pågående dialog med fastighetsägarna i de kontor som ännu inte själva gjort ett aktivt miljöval för elen.

”Målet är att all vår elkonsumtion ska vara förnybar, det är självklart att vi ska nå dit”, säger Helena Nordin, hållbarhetschef på Advania.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>