Hem NYHETER Hållbarhet driver deltagare i höstens startupprogram

Hållbarhet driver deltagare i höstens startupprogram

Publicerat av: Redaktionen
Hållbarhet driver deltagare i höstens startupprogram 2

Deltagare på höstens startupprogram: Nils Lundberg, Magnus Bostedt, Joachim Ljungqvist, Fredric Edin, Johan Westerlind, Magnus Emanuelsson, Arvid Horned, Mikael Niva, Terese Niva, Manuel Gonzales och Elin Nordström (ej med på bild).

Med modern teknologi hoppas deltagarna på höstens startupprogram hos Uminova lösa några av vår tids globala utmaningar. Bland idéerna finns online-hjärtrehab och ett kit för att göra om fossildrivna bilar till elbilar.

De sju spännande teamen har var och ett en innovativ idé som med modern teknik har potentialen att lösa flera globala utmaningar. Det rör allt från blockkedjelösningar och en digital plattform för hjärtrehab, till ett kit för att konvertera fossildrivna bilar till elbilar.

– Vi har en grym laguppställning i höst. Vi har valt ut de vi tror har potential att bli något stort. De har branschkunskap, innovativa lösningar och vill alla bidra till att göra världen till en lite bättre plats, säger Hillevi Lindelöf, ansvarig för startupprogrammet.

Elin Nordström är medgrundare av EV Conversion Kit som vill skapa ett modulkit för att konvertera konventionella fordon till eldrivna. Målet är att få fler att bli eldrivna och minska kostnaderna från fossildrivna bilar, och samtidigt nyttja befintliga resurser.
– Hela vårt team består av miljövetare som drivs av att hitta nya lösningar på hur vi kan minskar våra utsläpp, men även ta hand om befintliga resurser, berättar Elin.

En annan deltagare är teamet baokm Home Axess som tidigare i år vann Venture Cups Norrlandsfinal för sin unika helhetslösning för digitala lås. Teamet är övertygat om att fastighetsägare som behöver byta låssystem kommer att attraheras av ett digitalt låssystem som gör det möjligt för personer att kvittera ut digitala nycklar med Bank-ID, exempelvis hanterverkare och hemtjänst.
– Med digitala låssystem kan vi minska onödig transport och onödiga resurser, och om SOS Alarm eller räddningspersonal nyttjade dessa lås kan det dessutom rädda liv, säger Joachim Ljungqvist, medgrundare av Home Axess.

Den resa som Joachim nu påbörjar tillsammans med Uminova Innovation har han gjort förr.
– Jag vet sedan tidigare hur betydelsefullt det är att få hjälp av Uminova Innovation. Även som serie-entreprenör är det oerhört viktigt att få andras syn på saken för att kunna ta steget vidare.

Uminova Innovations startupprogram hjälper entreprenörer att undersöka potentialen att bli ett växande bolag och börja utveckla sin affärsidé. Under tre månader och sex workshopar får de medverkande stöttning av affärsutvecklare, vassa experter och övriga gruppdeltagare. Målet är att ta reda på om affärsidéerna har potential på en marknad, och hur teamen ska ta sig framåt så effektivt som möjligt. Dessutom ges deltagarna tillgång till investerare, potentiella kunder och andra värdefulla kontakter genom Uminova Innovations omfattande nätverk.

Av hänsyn till rådande pandemiläge genomförs årets program med mindre grupper och delvis digitalt. De träffar som sker fysiskt utförs under säkra former med avstånd mellan deltagarna. Om situationen så kräver kan programmet utföras helt digitalt.

DELTAGARE PÅ STARTUPPROGRAMMET HÖSTEN 2020

Home Axess

Ett digitalt låssystem som ger hyresgästen ökad trygghet och nya möjligheter. Ett lås som är helt offline och använder tekniken Bank-ID.
Joachim Ljungqvist
Fredric Edin

Travel on demand

Interaktiv reseplaneringsapp som kan delas med vänner. Ger bred research, tidseffektiva resor och ett komplett reseminne.
Johan Westerlind
Magnus Emanuelsson

Tadume

Vill göra det lättare för företag att kommunicera hur de samlar in data och använder den, samt hjälpa kunder att göra informerade köp.
Arvid Horned

Metrium

Utvecklar digitala protokoll som skrivs utan risk för fel eller att tappas bort. Detta underlättar planering och effektiviserar det administrativa och ekonomiska arbetet.
Mikael Niva
Terese Niva

Västerbotten utan gränser

Vill skapa en digital plattform för hjärtrehabilitering baserat på forskning och modern teknologi med allt från chattfunktioner och videokonferenser till AI och VR.
Manuel Gonzales

Conversion Kit

Skapar ett modulkit för att konvertera konventionella fordon till eldrivna. Målet är att få fler att bli eldrivna och minska kostnaderna från fossildrivna bilar, och samtidigt nyttja befintliga resurser.
Elin Nordström

Atomic – Blockchain Group
Utvecklar en plattform för blockkedjelösningar inom såväl energimarknaden som supply chain-marknaden. Målet är att effektivisera kundernas datahantering, med ökad transparens och tillförlitlig leverans av manipuleringssäker data.
Nils Lundberg
Magnus Bostedt

Uminova Innovation i Umeå är en av Sveriges högst rankade inkubatorer. Sedan 2003 har vi gett affärsstöd till över 150 aktiebolag som tillsammans har mer än 600 anställda och omsätter närmare 850 miljoner. Vår region, en av Europas mest innovativa, lockar studenter, forskare, entreprenörer, talanger och investerare från alla världsdelar. Här finns många starka techbolag som löser stora samhällsproblem, och det kommer nya hela tiden. Vårt arbete för att förverkliga entreprenördrömmar riktar strålkastljuset mot norra Sverige som en urstark plats för innovationer och entreprenörskap.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>