Hem NYHETER Världens första klimat-och resurspositiva textilvarumärke kommer till Sverige – handdukar av trä.

Världens första klimat-och resurspositiva textilvarumärke kommer till Sverige – handdukar av trä.

Publicerat av: Redaktionen

Världens första klimat-och resurspositiva textilvarumärke kommer till Sverige – handdukar av trä. 4

Den är här! Kushel (≈mysa) är den mjuka handduken av trä som sätter en ny global standard. Som världens första helt klimat- & resurspositiva textilvarumärke, visar Kushel att det är möjligt att ge tillbaka mer till naturen än vad som förbrukas i produktionen. Kushel – den mysigaste handduken genom tiderna! Cosy by Nature helt enkelt.

Tillsammans kan vi stoppa klimatförändringarna!

Sedan Kushel startade för drygt två år sedan i Tyskland, har man genomfört två lyckade crowdfounding- projekt med imponerande 90 000 insamlade euro på kort tid, vunnit det prestigefyllda Green Product Award 2019 och blivit en riktig ”älskling” i såväl sociala som traditionella medier.

Handdukarna – som är gjorda av återplanterade bokträd har förutom rikstäckande tv-och radiointervjuer publicerats i titlar som Vogue, Greenup, Fogs och AD. Tillsammans med samarbetspartners så som Toyota, hängivna konsumenter och fler än 250 hängivna influencers, har man inspirerat och bidragit till en mer hållbar värld och bland annat planterat över 170,000 nya träd.

Den stora framgångsfaktorn – transparens och kärlek i alla led! Målet är att så många som möjligt – både företag och konsumenter – ska göra likadant!

Världens första klimat-och resurspositiva textilvarumärke kommer till Sverige – handdukar av trä. 5

Vår mission!

Steg 1 – En hållbar produkt i alla led

Handduken är gjord av 70 % ekologisk bomull och 30 % bokträfiber. Alla färger som tillverkas är 100 % veganskt framställda och träden i sin tur återplanteras, såklart helt utan gödnings-och bekämpningsmedel. Den unika materialblandningen bidrar till en besparing på hela 90 % färskvatten och 44 % koldioxidutsläpp – resultatet blir en ultra-absorberande handduk som är skonsam, mjuk och håller kvalitén även efter tvätt.

Steg 2 – Kompensera utsläpp och vattenanvändning

Naturligtvis måste mer göras för att bli klimat- och resurspositiva!

Därför kompenserar Kushel i nästa steg de koldioxidutsläpp och den vattenförbrukningen som ändå uppstår. Detta genom investeringar i guld-certifierad vindkraft som ersätter fossilt bränsle med förnybar elenergi samt omstrukturering av skog som genererar grundvatten.

Steg 3 – Skapa nya resurser

Utöver återbeskogning av bokträd i Centraleuropa, planterar Kushel ytterligare två träd för varje handduk som säljs i samarbete med erfarna partners i Afrika, Mexiko och Tyskland.

”Why wood?”

Träd absorberar koldioxid, genererar syre, bidrar till molnbildningen, stabiliserar jorden och är livsmiljö för otaliga djurarter. På så sätt skapas nya resurser och köpet av en Kushel-produkt har därmed en positiv effekt på jorden och vårt klimat.

Så behöver du – eller någon du känner – handdukar, baby towels och morgonrockar så behöver du Kushel. Produkter som genom återhållsam konsumtion, gör gott för miljön och hjälper till att bevara vår planet.

Produkterna säljs på kushel.com där ca 30 produkter presenteras i sortimentet och inom kort fylls på med fler nyheter. Framåt är man även öppen för en fysisk etablering på den svenska marknaden.

Join the mission – Under hösten kommer det nordiska folket med Sverige i spetsen att bekanta sig mer med världens mysigaste och hållbara produkt. Vi hoppas på en stark uppslutning av partners och influencers som delar visionen.

Instagram: Kushel.de #cosybynature

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>