Auto Draft
Hem MILJÖ ABAX blir koldioxidneutralt två år tidigare än planerat

ABAX blir koldioxidneutralt två år tidigare än planerat

Publicerat av: Redaktionen

I början av 2020 började ABAX sin resa till att bli koldioxidneutral och målsatta att uppnå detta 2022.

Auto Draft

I sin första hållbarhetsrapport meddelar ABAX att de har blivit koldioxidneutrala två år tidigare än planerat.

ABAX uppnådde alla miljömål

2020 har varit ett framgångsrikt år för ABAX:s värdekedja som lyckats nå alla sina miljömål, minska koldioxidutsläppen och börja göra deras försörjningskedja grönare. Utsläppen minskade med imponerande 48% och de återstående kompenserades av PAS 2060-certifierade koldioxidprojekt som stöder lokala samhällen i Centralafrika. För att göra ännu mer samarbetade ABAX med WeForest och har finansierat över 100 000 träd under året som hjälper till att bekämpa avskogning i södra Malawi.

-ABAX: s ansvar sträcker sig längre än att bli koldioxidneutralt. De har också börjat arbeta med sin leverantörskedja, kunder och med icke-statliga organisationer för att få en helt positiv klimatpåverkan, säger Taryn Lynne Sumpton, Sustainability Consultant ABAX.

Under 2020 började ABAX också byta till en helt elektrisk fordonsflotta. Tillsammans med andra initiativ för att hantera flottans utsläpp har vi minskat koldioxidflottan med 63% från året innan.

Hårdvaruförpackningar producerade CO2-neutrala

Rapporten visar enastående arbete och prestationer under året och en av de förändringar som har stor inverkan är en omdesign av hårdvaruförpackningen som nu tillverkas CO2-neutral. Målet var att minimera avfall och använda hållbart källmaterial som har uppnåtts.

Förutom att omdesigna förpackningar, mäter och hanterar ABAX ett antal KPI: er som hjälper till att skapa en grönare värdekedja. Av särskilt intresse är deras samarbete med tillverkaren; efter att ha utvidgat omfattningen av hållbara lösningar avsevärt 2020 med spännande nyheter som kommer under andra kvartalet 2021.

Tillägnad hållbarhet

Under det senaste året har ABAX tagit sitt arbete med företagsansvar och social påverkan till nästa nivå efter att ha meddelat ”hållbar” som en av sina företagsvärden. Hållbarhet valdes som en av de högsta prioriteringarna bland de anställda i ABAX och har blivit en del av samtalet i hela organisationen sedan dess.

– Under 2020 bildade ABAX en ESG- och CSR-kommitté, skapade sin första offentliga hållbarhetsrapport, meddelade utsläpp till internationella rapporteringsstandarder och har löpande stöd från toppledningen. Jag förväntar mig att ABAX åtagande kommer att påverka alla intressenter i organisationen positivt, avslutar Taryn Lynne Sumpton.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>