Hem NYHETER ABB:s nya analys- och AI-programvara hjälper producenter att optimera driften under utmanande marknadsförhållanden

ABB:s nya analys- och AI-programvara hjälper producenter att optimera driften under utmanande marknadsförhållanden

Publicerat av: Redaktionen

ABB:s nya analys- och AI-programvara hjälper producenter att optimera driften under utmanande marknadsförhållanden 3

ABB lanserar analysprogramvara och tjänster som kombinerar driftdata med teknik- och IT-data för att leverera information som går att agera på

ABB Ability™ Genix Industrial Analytics och AI Suite är en avancerad och skalbar analysplattform med färdiga, lättanvända tillämpningar och tjänster. Plattformen samlar in, sätter in data i rätt sammanhang och konverterar drift-, teknik- och IT-data till insikter det går att agera på och hjälper industrier att förbättra sin verksamhet, optimera förvaltningen av tillgångar och slimma affärsprocesser på ett säkert och hållbart sätt.

Analyser tyder på att industriföretag normalt kan använda endast 20 procent¹ av de data som genereras, något som allvarligt begränsar förmågan att tillämpa dataanalyser på ett meningsfullt sätt. ABB:s nya lösning fungerar som en digital datakonvergenspunkt där informationsströmmar från olika källor runt om på anläggningen och i hela företaget sätts in i sitt sammanhang tack vare en enhetlig analysmodell. Tillämpning av artificiell intelligens på dessa data ger betydelsefulla insikter för förutsägelse och optimering som leder till förbättrade affärsresultat.

”Vi menar att rätt ställe att inleda en dataanalysresa inom process-, energi- och hybridindustrier är genom att bygga vidare på redan befintlig digital teknik – den automatisering som styr produktionsprocesserna”, säger Peter Terwiesch, chef för ABB:s division Industrial Automation. ”Vi ser en enorm möjlighet för våra kunder att använda sina data från driften bättre, genom att kombinera dem med teknik- och it-data för ett mångdimensionellt beslutsfattande. Den nya strategin kommer att hjälpa våra kunder att fatta bokstavligt talat miljardtals bättre beslut.”

ABB AbilityTM Genix består av en dataanalysplattform med tillämpningar som kompletteras av ABB:s tjänster som hjälper kunder att fatta beslut om vilka tillgångar, processer och riskprofiler som kan förbättras och som bistår kunderna vid utformning och tillämpning av dessa analyser. Tack vare ett bibliotek av tillämpningar kan kunder prenumerera på olika typer av analyser på förfrågan, allt efter affärsbehov, vilket snabbar upp den traditionella processen att beställa och planera in support från leverantörer.

ABB Ability™ Genix är skalbart från anläggning till hela företaget och stöder olika typer av driftsättningar som moln, hybrid och på plats. ABB Ability™ Genix utnyttjar Microsoft Azure till integrerad molnkonnektivitet och tjänster genom ABB:s strategiska samarbete med Microsoft.

”ABB Ability™ Genix Suite ger unika värden genom att frigöra den kombinerade kraften i olika typer av data, domänkunnande, teknik och AI”, säger Rajesh Ramachandran, Chief Digital Officer för ABB Industrial Automation. ”ABB Ability™ Genix hjälper tillgångsintensiva producenter med komplexa processer att fatta korrekta beslut vid rätt tidpunkt genom djupa analyser och optimering både på anläggningen och hela företaget.”

”Vi har utformat denna modulära och flexibla svit så att kunder i olika stadier av digitaliseringsresan kan använda sig av ABB Ability™ Genix till att snabba upp verksamhetsresultaten samtidigt som befintliga investeringar skyddas.”

En central komponent i ABB AbilityTM Genix är ABB Ability™ Edgenius Operations Data Manager som kopplar upp, samlar in och analyserar tekniska driftdata vid produktionsstället. ABB Ability™ Edgenius använder data som genererats av driftteknik som DCS och enheter till att producera analyser som kan förbättra produktionsprocesserna och utnyttjandet av tillgångarna. ABB Ability™ Edgenius kan driftsättas fristående eller integrerat med ABB Ability™ Genix så att driftdata kan kombineras med andra data för att utföra strategiska affärsanalyser.

”Det ligger ett stort värde i data som genererats automatiskt och som styr produktionen i realtid”, säger Bernhard Eschermann, Chief Technology Officer för ABB Industrial Automation. ”Med ABB AbilityTM Edgenius kan vi hämta data i realtid från dessa styrsystem och göra dem tillgängliga för att förutsäga problem och besluta om åtgärder som hjälper oss att använda tillgångarna bättre och finjustera produktionsprocesserna.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>