Advania i styrelsen för den nybildade föreningen Digitaliseringskonsulterna
Hem NYHETER Advania i styrelsen för den nybildade föreningen Digitaliseringskonsulterna

Advania i styrelsen för den nybildade föreningen Digitaliseringskonsulterna

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringskonsulterna är en nybildad förening med syfte att accelerera det strategiska arbetet för ett smart och fossilfritt samhälle efter Coronakrisen.

Advania i styrelsen för den nybildade föreningen Digitaliseringskonsulterna

Helena Nordin, Advania Sveriges hållbarhetschef och numera styrelsemedlem i Digitaliseringskonsulterna.

För att Sverige ska bli klimatneutralt 2045 kommer det krävas en transformation av hela samhället.

De lösningar som digitaliseringen möjliggör och som Advania hjälper sina kunder att implementera har mycket stor potential att minska de globala utsläppen av växthusgaser.

Genom medlemskapet stöttar Advania samhället att lyfta digitaliseringens möjligheter och användandet på bästa sätt. Medlemskapet innebär att Advania aktivt stöttar politik, näringsliv och offentlig sektor i att förstå hur Sverige, genom digitaliseringen och innovation, snabbt kan transformeras till ett fossilfritt välfärdssamhälle med ökad konkurrenskraft och tillväxt som följd.

”Som medlem i styrelsen för Digitaliseringskonsulterna kommer vi på Advania bidra så mycket vi kan till ett framgångsrikt arbete i föreningen och till den hållbara omstarten av Sverige. Vi kommer lägga växeln i full fart framåt för att digitaliseringsbranschen ska bidra till de utsläppsminskningar som behövs i hela samhället.” säger Helena Nordin, Advania Sveriges Hållbarhetschef.

I ett pressmeddelande från Digitaliseringskonsulterna kommenterar näringsminister Ibrahim Baylan satsningen, som är en del av Regeringens initiativ Fossilfritt Sverige:

”Det är med glädje jag tar del av digitaliseringskonsulternas satsning. Det är viktigt att vi samlar alla goda krafter i arbetet för att nå det hållbara samhället. Jag hoppas att fler företag och organisationer förstår och använder digitaliseringens kraft att både optimera och transformera vårt samhälle. Jag ser fram emot att se Digitaliseringskonsulternas fortsatta färdplansarbete och den kommande webplattformen” säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>