AFRY tecknar avtal med Eiffage om ett nytt vägprojekt i Norge
Hem HÅLLBAR UTVECKLING AFRY tilldelar kontrakt med Eiffage om ett nytt vägprojekt i Norge

AFRY tilldelar kontrakt med Eiffage om ett nytt vägprojekt i Norge

Publicerat av: Redaktionen

År 2020 tilldelades AFRY kontraktet för detaljprojektering av paket 1 och 3 för den fyrfiliga motorvägen E18 på sträckan Langangen – Rugtvedt i den östra delen av Norge.

Den franska entreprenören Eiffage och AFRY går nu in i ett nytt samarbete kring detaljprojekteringen av den återstående delen, paket 2.

Vägutvecklingen är för närvarande ett av de största pågående infrastrukturprojekten i Norge.

Utvecklingen kommer att lösa de tidvis stora utmaningarna med trafikflödet genom Porsgrunn.

– Vi är mycket stolta över att Eiffage har valt att fortsätta samarbetet med AFRY i detta projekt. Det ger oss möjligheten att projektera hela motorvägen E18 Langangen – Rugtvedt, säger Anton Husøy, chef för Transportation på AFRY i Norge.

De senaste två åren har Eiffage och AFRY genomfört en optimerings- och regleringsprocess av arbetet för paket 2 i vägprojektet.

– Det är ett starkt fokus på hållbara lösningar och E18 Langangen – Rugtvedt är ett av de första vägprojekten i Norge som använder hållbarhetscertifieringen CEEQUAL. Målet för projektet är att uppnå Excellent-nivå, säger Husøy.

AFRY tecknar avtal med Eiffage om ett nytt vägprojekt i NorgeProjektet är 100 procent modellbaserat med höga krav på geometrisk representation och information i modellerna för att säkerställa kvalitet och kontroll. Digitala lösningar har varit avgörande för att visualisera och förmedla informationen från modell till praktik och verklighet.

Motorvägen är planerad att stå färdig i början av 2026.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>