Untitled 23
Hem MILJÖ AkzoNobel sätter nya mål för att minska koldioxidutsläppen och bidra till att minska effekterna av klimatförändringarna

AkzoNobel sätter nya mål för att minska koldioxidutsläppen och bidra till att minska effekterna av klimatförändringarna

Publicerat av: Redaktionen

AkzoNobel är först inom färg- och ytbehandlingsindustrin med att sätta vetenskapligt baserade hållbarhetsmål för att minska koldioxidutsläppen för hela värdekedjan.

Bolaget har anpassat sina hållbarhetsambitioner till Parisavtalet, som slår fast att den globala temperaturökningen ska hållas väl under två grader och att man ska sträva efter att begränsa den till 1,5 grader.

AkzoNobels mål är att minska koldioxidutsläppen för hela värdekedjan med 42 % till 2030 (baslinjen år 2020). Målen gäller för bolagets verksamhet, partners såsom kunder och leverantörer. Målen valideras officiellt av Science Based Targets initiative (SBTi) och kommer att ytterligare skärpa och accelerera AkzoNobels hållbarhetsarbete. Ett arbete som sedan lanseringen 2019 drivs inom de tre fokusområdena People. Planet. Paint.

Untitled 23“Att sätta detta mål är betydande”, säger Thierry Vanlancker, CEO AkzoNobel. ”Det skickar en tydlig signal att vi är redo att mobilisera våra team globalt och vidta ännu starkare åtgärder för att kunna påverka klimatförändringen. Vi måste agera snabbare med fortsatt fokus på samarbeten och innovation. När det verkligen gäller, finns det de som bidrar till att minska koldioxidutsläppen och de som inte gör det. Vi har bestämt oss för att göra allt vi kan för att vara ledande med detta arbete i vår bransch.”

AkzoNobel har redan tagit stora steg framåt med arbetet inom fokusområdena People. Planet. Paint. Bolaget har nått långt med ambitionerna för verksamheten att halvera koldioxidutsläppen och att använda 100 % förnybar el år 2030. För att uppmärksamma dessa framsteg och höja ambitionen ytterligare har bolaget nyligen tillkännagivit en justering av målet med 100 % förnybar el. Redan nästa år, 2022 ska all verksamhet i Europa drivas av förnybar el.

“För att uppnå vårt mål och minska koldioxidutsläppen måste vi ha ett större perspektiv än vår egen verksamhet”, fortsätter Vanlancker. ”Vi uppmuntrar därför alla parter i vår värdekedja att växla till alternativ som minskar eller bidrar till noll koldioxidutsläpp. Vi uppmuntrar även andra aktörer i vår bransch att rapportera sina mål till STBi och låta dem validera deras resultat, så att vår industri kan föregå med gott exempel.”

AkzoNobels övertygelse om att samarbete är nyckeln för att kunna vidta omfattande klimatåtgärder framgår också av att VD Thierry Vanlancker är medlem i den europeiska CEO Alliance. En allians över branschgränser med syfte att bekämpa klimatförändringar, öka ekonomisk motståndskraft och bidra till framgång för EU:s gröna giv (EU Green Deal).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>