Apotea första svenska e-handel att ansluta sig till de globala klimatmålen
Hem MILJÖ Apotea första svenska e-handel att ansluta sig till de globala klimatmålen

Apotea första svenska e-handel att ansluta sig till de globala klimatmålen

Publicerat av: Redaktionen

Apotea.se, Sveriges största nätapotek, har fått sina klimatmål godkända av Science Based Targets.

Apotea ansluter sig därmed till de 1 500 bolag världen över som anslutit sig till de globala klimatmålen.

Apotea har anslutit sig till de 1500 företag globalt som bestämt sig för att sätta klimatmål baserade på forskning genom initiativet Science Based Targets. Forskningen betonar att uppvärmningen inte bör överskrida 1,5 grader för att undvika de värsta effekterna av klimatförändringarna, och med mål satta enligt Science-Based Targets bidrar Apotea till att världen håller sig inom klimatets gränser.

Science Based Targets är ett internationellt samarbete mellan Carbon Disclosure Project (CDP), FN:s Global Compact, World Resources Institute (WRI) och Världsnaturfonden (WWF).

”Hållbarhet en viktig del både i Apoteas dagliga arbete och i de mål vi sätter upp för framtiden. Vi är glada och stolta över att Apotea är den första e-handeln i Sverige att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets. Det innebär att vår verksamhet har ett vetenskapligt förankrat klimatmål som följer Parisavtalet för att bidra till att minska den globala uppvärmningen”, säger Sofia Modig, hållbarhetschef på Apotea.

Inventering av utsläppen från Apoteas verksamhet är gjord och idag blev målen för verksamheten officiellt godkända.

”Det är en milstolpe för Apotea att vi fått våra klimatmål godkända, vi hoppas att detta ska inspirera våra leverantörer och samarbetspartners att göra samma sak. Ju fler som sätter mål och börjar minska sin påverkan, desto bättre för miljön”, säger Pär Svärdson vd på Apotea.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>