Apotea.se bannlyser plasttråg från leverantörer
Hem NYHETER Apotea.se bannlyser plasttråg från leverantörer

Apotea.se bannlyser plasttråg från leverantörer

Publicerat av: Redaktionen

Apotea.se har meddelat bolagets leverantörer om att produkter förpackade i plasttråg kommer fasas ut inom ett år. 

Plasttrågen är en kvarleva från apoteksmonopolet då de efterfrågades av butikerna för att kunna ställas direkt på hyllorna.

Apotea.se bannlyser plasttråg från leverantörer 2

Numera har de spelat ut sin roll och används inte längre på hyllorna, men tillverkas och skickas av gammal vana.

”Plasttrågen kan inte sorteras tillsammans med övrig emballageplast och är ett otyg i återvinningssammanhang”, säger Pär Svärdson, VD för Apotea.se.

Apoteas leverantörer har nu fått ett år på sig att fasa ut plasttråg från sina leveranser.

”Vi måste alla dra vårt strå till stacken och göra vad vi kan för att rensa ut onödig engångsplast. I det här fallet fyller den inte ens någon funktion längre”, säger Pär Svärdson.

Apotea har sedan tidigare fasat ut produkter som innehåller mikroplaster och PFAS, som är svårnedbrytbara kemikalier med negativa effekter för människor och miljö.

Apoteas logistikcenter i Morgongåva är klimatneutralt och fastigheten är även omgärdad av en miljözon för att tvinga leverantörerna till grönare transporter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>