Hem NYHETER Arla Sverige rekryterar ny hållbarhetschef

Arla Sverige rekryterar ny hållbarhetschef

Publicerat av: Redaktionen

Arla Sverige rekryterar ny hållbarhetschef 3

Victoria Olsson tillträder rollen som Arla Sveriges hållbarhetschef med uppdrag att driva Arla Foods hållbarhetsarbete mot netto-noll klimatavtryck 2045.

Victoria Olsson, tidigare Burgoyne, har över 16 års erfarenhet av hållbarhetsfrågor såväl nationellt som internationellt. Hon kommer närmast från SJ AB där hon har arbetat som hållbarhetsansvarig och drivit SJs systematiska förbättringsarbete kopplat till miljö och hållbarhet. Dessförinnan arbetade hon som Supply Chain Environmental Specialis på Tetra Pak och har även drivit och utvecklat IKEAs miljö- och hållbarhetsarbete.

”Jag är mycket glad och stolt att välkomna Victoria till oss. Med sin breda kunskap och erfarenhet kommer Victoria hjälpa oss att uppnå våra ambitiösa målsättningar inom hållbarhet som bland annat innebär att minska på koldioxidutsläppen med 30 procent till 2030 och uppnå netto-noll CO2-utsläpp till 2045 för Sverige”, säger Patrik Hansson, VD Arla Sverige.

”Som ett bondeägt kooperativ påverkar Arla människor och djur över hela världen och jag ser verkligen fram emot att driva och bidra till att Arla blir en ledande samhällsaktör inom hållbarhet och miljö”, säger tillträdande hållbarhetschef, Victoria Olsson.

Victoria Olsson tillträder sin nya tjänst som hållbarhetschef den 1 oktober 2020 och kommer att rapportera direkt till Patrik Hansson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>