Lufthansa Cargo etablerar Sverigekontor i Office One på Arlanda
Hem Transport Lufthansa Cargo etablerar Sverigekontor i Office One på Arlanda

Lufthansa Cargo etablerar Sverigekontor i Office One på Arlanda

Publicerat av: Redaktionen

Flygfraktsföretaget Lufthansa Cargo flyttar sitt svenska huvudkontor till Swedavias nybyggda kontorsfastighet Office One vid Stockholm Arlanda Airport.

Byggnaden har en stark miljöprofil och prisades nyligen när Swedavia utsågs till ”Årets fastighetsägare” av Sweden Green Building Council.

Swedavia och Lufthansa Cargo har tecknat ett fyraårigt hyresavtal som omfattar drygt 260 kvadratmeter kontorsyta i Office One. Lufthansa Cargo har idag sitt svenska huvudkontor i Upplands Väsby utanför Stockholm. Inflyttningen är planerad till våren 2020.

Lufthansa Cargo etablerar Sverigekontor i Office One på Arlanda

Nya Office One på Stockholm Arlanda Airport.

– Det är naturligtvis glädjande att Lufthansa Cargo och därmed ännu en hyresgäst väljer Office One, vår nya kontorssatsning på Arlanda. Office One erbjuder mycket attraktiva och moderna kontorslokaler med ett flygplatsnära läge och med närhet till kommunikationer. Det är mervärden som vi ser att marknaden efterfrågar allt mer, säger Stefan Stenberg, vd Swedavia Real Estate.

Office One är Swedavias hittills största satsning på kontorsfastigheter nära flygplatser. Byggnaden invigdes i maj 2019. Norwegian, SEB, United Spaces och Arbetsförmedlingen hör till några av de företag som har valt att etablera sig i Office One.

Fakta om Office One

  • Byggnaden omfattar 15 000 kvm yta för kontor, konferenslokaler, utställningar och showroom.
  • Arkitekt: Sandellsandberg/Sweco.
  • Byggnaden är utformad för maximal effektivitet och minimal energiförbrukning. Den är försedd med högkvalitativ isolering, klimatstyrning och ventilation.
  • Miljöcertifiering: Enligt BREEAM-SE, nivå Excellent.
  • Office One är en av de byggnader som ligger till grund för utmärkelsen ”Årets fastighetsägare med högsta snittbetyg i BREEAM-SE” 2019 som Swedavia har tilldelats av branschorganisationen Sweden Green Building Council.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>