Ett år kvar till H22 City Expo i Helsingborg 2022
Hem EVENTMÄSSA Ett år kvar till H22 City Expo i Helsingborg 2022

Ett år kvar till H22 City Expo i Helsingborg 2022

Publicerat av: Redaktionen

Den 30 maj-3 juli, 2022, kommer Helsingborg vara stolt värd för H22 City Expo – en internationell stadsmässa där nya innovativa välfärdslösningar visas upp för resten av Sverige och världen.

Under 35 dagar kommer besökare kunna ta del av över 300 programpunkter i hela staden samt uppleva innovationer som formar framtidens smarta och hållbara stad. Över 70 partners från näringslivet och akademin, varav många internationella aktörer, är i dagsläget med och skapar innehållet till H22 City Expo.

– Vi har en stark tradition i Helsingborg att skapa betydelsefulla och visionära utställningar som har lämnat stora avtryck i sin samtid och lockat hundratusentals besökare till staden. Precis som H55 blev ett begrepp för en hel generation design- och arkitekturintresserade, hoppas vi att H22 City Expo ska bli den självklara stadsmässan för alla som är intresserade av hur vi kan göra våra städer mer hållbara och öka vår livskvalitet. Här ska finnas något för varje generation att uppleva, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

H22 City Expo kommer att ha fyra geografiska huvudområden: Oceanhamnen, Drottninghög, Gröningen och Cityområdet. I Oceanhamnen bjuder vi in till att uppleva Oceanpiren, som är första etappen av en ny stadsdel där man har tagit det cirkulära tänket ett steg till. Här kommer besökarna mötas av en blandning av ny teknik och spännande arkitektur precis intill vattnet i detta gamla hamnområde. I stadsdelen återfinns också ett världsunikt system för källsorterat avloppsvatten som återvinner resurser från avlopp och matavfall. På Drottninghög, ett bostadsområde dryga tre kilometer från city, sker ett förändringsarbete genom kreativa samarbeten tillsammans med områdets invånare. Här skapar samarbetspartnern IKEA både stadsodling i större skala, ett kök och en matmarknad inför H22 City Expo. Ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet står i fokus och bland annat ska outnyttjade ytor i staden användas för att producera matvaror. Gröningen är en central, grön oas precis vid havet där upplevelserna kommer att kretsa kring hälsa och hållbarhet. Cityområdet är en portal för besökare från hela världen och kommer vara navet för konferenser och stora evenemang.

Hela programmet för H22 City Expo är under utformande och kommer att släppas hösten 2021.

– Vi arbetar med hundratals medskapare som alla bidrar med olika typer av innehåll till H22 City Expo. Vissa programpunkter lämpar sig bäst i konferenslokaler, någon blir till en familjeupplevelse, en annan till en prova på-aktivitet i en paviljong och en fjärde kanske är något som händer under havsytan. Det kommer finnas massor av sätt att uppleva H22 City Expo och vi vill att så mycket som möjligt ska vara öppet och gratis för alla, säger Soraya Axelsson, projektchef för H22.

Klart är att Europas största konferens om hållbara städer, Urban Future, inleder H22 City Expo den 1-3 juni. Till Urban Future väntas flera tusen internationella beslutsfattare, påverkare, och förändringsagenter, så kallade CityChangers, från såväl näringsliv som offentlig sektor, och som alla arbetar aktivt för att göra världens städer mer hållbara.

– Sommaren 2022 välkomnar vi alla er som vill vara med och uppleva nästa historiska stadsmässa i Helsingborg, denna gång med fokus på innovationer för en hållbar stadsutveckling och ökad livskvalitet, säger Jan Björklund (S), oppositionsråd i Helsingborg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>