Atea är finalist till Årets samhällsbyggare med 100 %-klubben
Hem MILJÖ Atea är finalist till Årets samhällsbyggare med 100 %-klubben

Atea är finalist till Årets samhällsbyggare med 100 %-klubben

Publicerat av: Redaktionen

100 %-klubben är Ateas initiativ för att guida svenska verksamheter till en hållbar it-användning.

Atea är finalist till Årets samhällsbyggare med 100 %-klubben 3Genom klubben hjälper Atea offentliga och privata verksamheter att återanvända och återvinna all sin it-utrustning.

Initiativet har vuxit snabbt på kort tid och nomineras nu till priset Årets samhällsbyggare 2019, som delas ut av Dagens Samhälle.

Priset som Årets samhällsbyggare går till ett framtidsinriktat projekt eller en nyskapande förändring inom områden som energi, infrastruktur och hållbarhet. I Ateas fall stödjer projektet social och miljömässig hållbarhet. 8 av 10 it-produkter som anses vara färdiganvända i en verksamhet idag kan i själva verket användas igen. It-produkter som får leva vidare innebär stora besparingar på miljön, bland annat i form av minskade koldioxidutsläpp och minskad brytning av viktiga mineraler i konfliktområden.

Atea är finalist till Årets samhällsbyggare med 100 %-klubben 4– 100 %-klubben är en rörelse. It har varit en bortglömd aspekt av hållbarhetsarbetet, mycket på grund av okunskap, vilket vi bestämde oss för att ändra på. Tillsammans med verksamheter över hela landet skapar vi nu struktur kring hanteringen av it-produkter så att vi nyttjar dem på ett sätt som är socialt och miljömässigt hållbart, säger Erica Blomstrand som är projektledare för 100 %-klubben på Atea Sverige.

100 %-klubben lanserades i maj 2018 och har redan över 300 aktiva medlemmar. Beroende på vart man befinner sig i sin resa får man hjälp och stöd att ta nästa steg. Dessutom inspireras medlemmarna i 100 %-klubbens forum av hur andra verksamheter jobbar med frågan.

– Nomineringen visar att vi bidrar till att lösa offentliga verksamheters utmaningar och lyckas vara deras kunskapspartner. 100 %-klubben är en del av vårt ansvarstagande som marknadsledande aktör och att prisas för det är nog en av de finaste bekräftelser vi kan få, säger Erica.

Vinnaren tillkännages i samband med att priset delas ut på Stora Samhällsgalan den 15 maj.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>