Att återanvända stadens vatten
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Att återanvända stadens vatten

Att återanvända stadens vatten

Publicerat av: Redaktionen

Vattendirektivet är till för att skydda recipienter och visa vikten av att återanvända stadens vatten som en resurs.

En regnbädd för dagvattenhantering verkar som ett naturligt biofilter genom fördröjning och filtrering av dagvattnet och gör staden en ekosystemtjänst.

Det huvudsakliga syftet med regnbädden är att förbättra vattenresursanvändningen i den urbana miljön samt minska föroreningar genom att filtrera dagvattnet på vägen ut från trafikerade gator till känsliga recipienter.

JOMs regnbäddar
Intresset för att skydda miljön och har drivit fram utvecklingen om att bättre ta hand om dagvattnet. JOM har utvecklat ett nytt koncept där vi kan erbjuda en helhetslösning av kompletta regnbäddar som går att anpassa för att lösa våra kunders önskemål eller problem.

För att fånga vattnet och hålla bädden på plats krävs en korrekt dimensionerad låda. JOM har ett flexibelt system av betongfundament som möjliggör unik utformning för varje plats där vattnet skall fångas. En växtbädd utformas för att tillgodose växternas behov av syre, vatten och näring. Det är viktigt att använda rätt substrat i bädden för att få önskad funktion.

Alla regnbäddar går att anlägga med eller utan träd och som öppna eller täckta med markgaller.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>