Hem NYHETER Axfood återkallar Garant ekologiska sesamfrön, skalade, 400g

Axfood återkallar Garant ekologiska sesamfrön, skalade, 400g

Publicerat av: Redaktionen

Axfood återkallar Garant ekologiska sesamfrön, skalade, 400g 3

Axfood återkallar Garant ekologiska sesamfrön, skalade, 400g, sedan det visat sig att fyra batcher av produkten innehåller bekämpningsmedelsrester av ämnet etylenoxid. Som en försiktighetsåtgärd väljer Axfood att återkalla samtliga batcher av produkten från marknaden.

Den återkallade produkten har sålts i flertalet av Axfoods butiker och är nu stoppad för försäljning.

Leverantören har informerat Axfood om att fyra batcher av produkten har konstaterats innehålla bekämpningsmedlet etylenoxid, som är förbjudet i livsmedel inom EU. Som en försiktighetsåtgärd väljer Axfood att återkalla samtliga förpackningar från marknaden.

– Vi ser ytterst allvarligt på det här, utreder nu med leverantören hur det kunnat ske och hur vi kan säkra att något liknande inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att i första hand återlämna till den butiken där den är köpt för ersättning. Vid frågor kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>