Hem NYHETER B2B IT-Partner uppnår guldnivå i internationell hållbarhetsbedömning

B2B IT-Partner uppnår guldnivå i internationell hållbarhetsbedömning

Publicerat av: Redaktionen

B2B IT-Partner uppnår guldnivå i internationell hållbarhetsbedömning 3

B2B IT-Partner uppnår guldnivå och tillhör därmed toppskiktet av alla bedömda företag i EcoVadis internationella hållbarhetsbedömning. I utvärderingen deltar cirka 55 000 företag över hela världen och det är de 5 % med högst poäng som tilldelas guld.

”Väldigt glada och stolta”

Malin Bolmdahl, HR- och Hållbarhetsansvarig på B2B IT-Partner, är den som har ansvarat för EcoVadis undersökning. Vi frågar henne om resultatet: ”Det känns roligt och peppande att vi har klassats så högt! Vi har jobbat med hållbarhetsfrågor på B2B under många år, men har under det senaste året haft ett betydligt större fokus på dem. Rankningen från EcoVadis, som internationellt erkänd och oberoende granskare, är ett kvitto på att vårt arbete har ett värde och att vi är på rätt väg med det. Vi är väldigt glada och stolta över resultatet.”

Vad är EcoVadis

EcoVadis grundades år 2007 och är ett oberoende analysföretag som årligen analyserar och utvärderar hållbarhetsarbetet hos företag över alla branscher och över hela världen. Deras analyser och bedömning bygger på internationella CSR-standarder såsom GRI (Global Reporting Initiative), FN:s Global Compact och ISO 26000. Undersökningen består av 21 kriterier fördelade på fyra områden; miljö, affärsetik, mänskliga rättigheter och arbetsförhållanden samt hållbara upphandlingar och leverantörskedjan.

Hållbarhetsarbetet sätter fokus för verksamheten

B2B klassas som topp 1 procent av företagen inom IT-branschen. ”Grunden för den placeringen ligger i vårt kontinuerliga arbete med miljö, kvalitet, arbetsmiljö och informationssäkerhet som skapar en stabil grund för hela vår verksamhet. Genom att förstå och lyssna på vilka utmaningar vår bransch och våra kunder står inför så har vi lagt stort fokus på återbruk av IT och cirkulär ekonomi. Bara de senaste två åren har vi ökat Co2-besparingen genom återtag av IT med 367 %. Dessa delar, tillsammans med att prioritera våra medarbetares välmående, har varit av stor vikt för det höga resultatet hos EcoVadis.

Det är väldigt viktigt för oss att vara en stabil och pålitlig partner och leverantör till våra kunder. Vi har varit diplomerade inom miljö och kvalitet en längre tid och tog förra året steget upp till en ISO-certifiering för informationssäkerhet. Guldmedaljen hos EcoVadis för vårt hållbarhetsarbete knyter ihop alla de delarna och blir ytterligare en markör på att vi är ett tillförlitligt och medvetet företag,” berättar Malin Bolmdahl.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>