Auto Draft
Hem HÅLLBAR UTVECKLING BIC tar nästa steg i sin hållbarhetsresa

BIC tar nästa steg i sin hållbarhetsresa

Publicerat av: Redaktionen

Företaget lanserar helt ny produkt senare i maj med världspremiär i Sverige.

Auto Draft

Mathias Freiholtz, Vd BIC Nordic

Allt fler ansluter sig till kampen för att bromsa klimatförändringarna och bidra till en hållbar utveckling.

BIC har sedan många år engagerat sig starkt för att agera och producera mer hållbart. Företaget har investerat kraftigt i olika program över hela världen för att ta sitt ansvar att minska klimatpåverkan av dess verksamhet och produktion. Som ett nästa steg i detta program kommer företaget senare denna månad att lansera en spännande ny hållbar produkt.

BIC är ett av världens mest namnkunniga varumärken, känt för sina rakhyvlar, skrivmateriel och tändare. Varumärket står för pålitliga produkter av hög kvalité som underlättar vardagen för konsumenter över hela världen. Företagets starka program för att leverera hållbart påverkar samhället i positiv riktning. Idag vet vi att växthusgaser har långtgående miljö- och hälsoeffekter, de orsakar klimatförändringar genom att fånga värme. Att aktivt arbeta för att minska klimat- och miljöpåverkan är ett ansvar som alla behöver ta.

Inom BIC formuleras principerna för den cirkulära ekonomin i företagets ”4R” filosofi, i figuren ovan, som vägleder alla produktionsprocesser.

 • Reducera användningen av material
 • Använda återvunna eller alternativa material
 • Utveckla och producera produkter och förpackningar som kan fyllas på
 • Utveckla och producera produkter och förpackningar som kan återvinnas

–Jag är stolt över att vi tar BICs hållbarhetsresa till nästa nivå genom att pröva alternativa material, säger Mathias Freiholtz, VD BIC Nordic. BIC har investerat i hållbarhet i över femton år, från hur vi arbetar till de produkter och lösningar vi erbjuder konsumenter. Vi vet att människor i allt högre grad letar efter hållbara alternativ och det är vad vi kommer att fortsätta utveckla och leverera.

BIC offentliggjorde år 2020 två nya mål som en del i företagets program ”Writing the Future Together” för att ta den cirkulära ekonomi-resan mot nya mål, med en ambition som helt förändrar det sätt som koncernen använder plast:

 • Till år 2030 ska 50 % av plasten i produkterna vara återvunnen och inte nyproducerad, med delmålet 20 % redan år 2025.
 • Till år 2025 ska 100 % av förpackningarna bestå av återvunnet material som i sin tur är helt återvinningsbart eller möjligt att kompostera.

De fem mål som BIC arbetar mot 2025 i programmet ”Writing the Future, Together” är:

 1. Främja hållbar innovation i BICs produkter.
 2. Motverka klimatförändringarna genom att sikta på 80% förnybar elanvändning.
 3. Nollvision för olyckor i alla moment knutna till verksamheten.
 4. Proaktivt involvera leverantörer för säkraste, mest innovativa och effektivaste inköp.
 5. Förbättra människors liv genom utbildning, i synnerhet förbättra inlärningsförhållanden för 250 miljoner barn globalt.

Senare denna månad kommer företaget presentera en ny hållbar produkt med världspremiär i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>