Auto Draft
Hem HÅLLBAR UTVECKLING VMware lanserar globalt initiativ för minskade koldioxidutsläpp där Atea också ingår

VMware lanserar globalt initiativ för minskade koldioxidutsläpp där Atea också ingår

Publicerat av: Redaktionen

VMware lanserar nu ett nytt initiativ för sina molnpartner, VMware Zero Carbon Committed.

Auto DraftMålet med initiativet är att främja övergången till molntjänster med minimal eller ingen koldioxidpåverkan.

Projektet ser också till att hjälpa kunder att nå sina hållbarhetsmål och att minska sin koldioxidpåverkan genom att koppla samman dem med molnleverantörer som har samma ambitioner.

Leverantörer inom programmet VMware Cloud Verified måste driva datacenter och infrastruktur med hög energieffektivitet och liten koldioxidpåverkan, baserat på VMwares mjukvarudefinierade datacenterteknik (SDDC) och vara engagerade i att driva dessa datacenter med förnyelsebara energikällor till 2030. Atea är en av VMwares partner som gått med i initiativet. Andra är Equinix, IBM, Microsoft och OVHcloud.

– För att bidra till en klimatlösning krävs en förändring av hela ekosystemet, säger Chiara Selvetti, hållbarhetschef, Atea Sverige. Ateas tydliga mål 100% renewables, en del av våra SBT-mål, gör det lättare för kunder att förstå hållbarhetseffekterna av sina IT-investeringar och för Ateas anställda att ge kunder råd kring hur de kan göra mer hållbara val.

– Vi måste alla bidra till att minska vår klimatpåverkan, och vi är extra glada över att Atea ingår i vårt ambitiösa initiativ, säger Marie Berner Moberg, Sverigechef på VMware. VMware har en lång tradition av att hjälpa kunder att minska sin miljöpåverkan genom att hitta effektivare användning av sin IT-infrastruktur.

VMware har under lång tid haft ett stort engagemang för hållbarhet. Företaget har uppnått koldioxidneutralitet och har åtagit sig att uppnå noll koldioxidutsläpp för sin verksamhet och försörjningskedja år 2030. Detta mål är en del av VMwares 2030-agenda, som beskriver ett tioårigt åtagande att skapa en mer rättvis, hållbar och motståndskraftig värld. En nyckelkomponent är ”Intrinsic Sustainability”, innovation som VMware skapar kring företagets virtualiserings- och molnlösningar och som tillsammans med partner hjälper kunder att nå sina hållbarhetsmål och minska koldioxidutsläppen kopplade till datacenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>