Hem NYHETER Boden Business Park startar mötesplats med startup-program

Boden Business Park startar mötesplats med startup-program

Publicerat av: Redaktionen

Boden Business Park startar mötesplats med startup-program 3

Sju nya spelbolag verksamma i Norrbotten. Det är ett av målen med mötesplatsen Next som startar på Boden Business Park.
– Vi vill aktivera duktiga kreatörer som idag sitter hemma och skapa en plats för personer med intresse för spelutveckling, säger Emil Sandberg, affärsutvecklare på Boden Business Park.

Spolar man tillbaka bandet bara tre år fanns inte en skymt av spelindustrin i Boden. Tack vare passionerade och kompetenta pionjärer, tillsammans med Boden Business Park, har Boden i dag över 110 studenter för hösten 2020 och åtta spelbolag, varav två från USA. Effekten och satsningen på spelindustrin i Boden har gjort att fler lokala talanger stannar och människor från andra delar av Sverige och världen väljer att flytta hit.

Nu tas nästa steg på Boden Business Park. Genom att greppa de största utmaningarna inom spelindustrin och ta med sig de största aktörerna i Norrbotten startar mötesplatsen Next på Boden Business Park. Konceptet handlar om att skapa förutsättningar för talanger i Norrbotten att utveckla idéer och få ut spel på marknaden.

– Ensamutvecklare kan få en plats att träffas på som är uppdukad med utrustning och mentorer. Det här gör att chanserna blir större att nästa spelsuccé kommer från Norrbotten, säger Emil Sandberg, affärsutvecklare på Boden Business Park.

Det treåriga projektet finansieras tillsammans med Sparbanken Nord – Framtidsbanken, Längmanska företagarfonden och Region Norrbotten.

– De har alla varit med i utvecklingen av spelindustrin i Boden och är de starkaste aktörerna inom kulturella och kreativa näringar i Norrbotten, säger Emil Sandberg.

Erika Mattsson är chef Hållbarhet och samhälle på Sparbanken Nord.
– Vi avsätter årligen pengar till utveckling och vill vara med och påverka framtiden för platsen vi bor och verkar på. Att vara med och satsa på en för regionen ny bransch känns därför helt rätt, dessutom i den utvecklande miljö som Boden Business Park skapat för en intressant och attraktiv näring för unga.

Det handlar om att sätta Norrbotten och Boden på den stora kartan i spelindustrin. Mötesplatsen byggs utifrån de utmaningar och möjligheter som Dataspelsbranschen och Norrbotten har.
– Med satsningen säkerställer vi att vi skapar möjligheter till att fler kan verka, leva och bo i Norrbotten, säger Emil Sandberg.

Konceptet ska också hjälpa spelbranschen att bli mer jämställd.
– Vi vill både visa att det finns förebilder för tjejer inom spel och att det finns en framtid, vilket kan göra att man fortsätter.

Efter projektet slut är målet att satsningen har resulterat i sju nya spelbolag verksamma i Norrbotten, fler än 35 nya arbetstillfällen och över 100 nya aktiva inom spelindustrin i regionen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>