Hem NYHETER Omexom ansluter Sveriges största solenergianläggning till elnätet

Omexom ansluter Sveriges största solenergianläggning till elnätet

Publicerat av: Redaktionen

Omexom ansluter Sveriges största solenergianläggning till elnätet 3

Omexom har fått i uppdrag av ESEM (Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö) att elektrifiera Sveriges största solcellspark placerad i Härad mellan Eskilstuna och Strängnäs.

– Vår ambition är att ge våra kunder möjlighet att tillhandahålla hållbara lösningar som är bra för både människor och vår planet, säger Fredrik Carlsson, vd. Med det här uppdraget är vi stolta över att bidra till att göra energiomställningen möjlig i Mellansverige.

Arbetet sker i ESEM:s (Eskilstuna Strängnäs & Miljö) nät och inleddes i augusti 2020 med schaktarbeten följt av anslutning av solenergianläggningen till elnätet samt idrifttagning. I december i år beräknas anläggningen vara ansluten till elnätet och kan börja leverera hållbar energi till elnätet.

Hela anläggningen består av totalt 50 000 solpaneler på en landyta av 45 hektar, och har en installerad effekt på 20 MW. Detta kan jämföras med den totala installerade kapaciteten på drygt 23 MW som övriga solcellsparker i Sverige uppnår tillsammans.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>