Branschaktörerna uppmanar svenska e-handlare att skicka sjukvårdsmaterial till Ukraina.
Hem TRANSPORT Branschaktörerna uppmanar svenska e-handlare att skicka sjukvårdsmaterial till krigshärjade Ukraina.

Branschaktörerna uppmanar svenska e-handlare att skicka sjukvårdsmaterial till krigshärjade Ukraina.

Publicerat av: Redaktionen

Det råder stor brist på sjukvårdsmaterial i krigshärjade Ukraina och nu ska de svenska e-handlarna mobilisera branschen att sända mer förnödenheter till Ukraina.

Bakom initiativet står branschorganisationen Hållbar E-handel som nu uppmanar fler e-handlarna att bidra.

”- Vi har sett hur handlingskraftiga vårt medlemsbolag Apotea har varit där man redan har levererat 6 lastbilar med sjukvårdsmaterial, sovsäckar, livsmedel mm och ser möjligheten i att hela vår bransch slutar upp bakom detta”, säger Patrik Rees som är ordförande i Hållbar E-handel”.

Sveriges e-handlare uppmanas nu att köpa sjukvårdsmaterial från Apotea till inköpspris (+ moms) som skickas direkt till de behövande i Ukraina. Mer information om hur detta finns att läsa om på https://www.apotea.se/hallbar-ehandel-tillsammans-ukraina.

Sofia Modig, Välgörenhetsansvarig på Apotea välkomnar mobiliseringen.

Branschaktörerna uppmanar svenska e-handlare att skicka sjukvårdsmaterial till Ukraina.

Hållbar E-handel, Ehandel, Pricerunner och Apotea vill mobilisera konkret stöd från Sveriges e-handlare till Ukraina.

”- På Apotea har vi alltid engagerat oss i de som har det svårt och vi samlar årligen in miljoner till välgörenhet. Att på olika sätt rycka in och hjälpa de utsatta i Ukraina är en självklarhet för oss. Tillsammans med kunder, leverantörer, fraktpartners, ägare och nu även Sveriges e-handlare kan vi bidra, inte bara med ekonomiskt stöd, utan även med att transportera, förband, medicinska artiklar och annat som behövs akut hela vägen till de behövande på plats i Ukraina”.

Även branschsajten Ehandel och Pricerunner har slutit upp bakom uppmaningen och kommer att använda sina kanaler för att få ut budskapet till alla som jobbar med e-handel.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>