Bytt är bättre än nytt – Sveriges största klädbytardag på Park Inn by Radisson Uppsala
Hem EVENT Bytt är bättre än nytt – Sveriges största klädbytardag på Park Inn by Radisson Uppsala

Bytt är bättre än nytt – Sveriges största klädbytardag på Park Inn by Radisson Uppsala

Publicerat av: Redaktionen

Bytt är bättre än nytt – Sveriges största klädbytardag på Park Inn by Radisson Uppsala

28 mars hoppas det på rekord när det är dags för Sveriges största klädbytardag. I Uppsala anordnas ett klädbyte på Park Inn by Radisson Uppsala – för fjärde året i rad.

Lördagen den 28 mars är det dags att byta kläder. Då arrangerar Park Inn by Radisson Uppsala ett klädbyte i Uppsala, i samband med Naturskyddsföreningens årliga klädbytardag som anordnas över hela landet.

– Intresset för Klädbytardagen växer! Folk har insett att det är roligt, klimatsmart och ekonomiskt att förnya sin garderob på en klädbytardag. Det ger en stor miljövinst att öka klädernas livslängd istället för att köpa nytt, säger Tove Pettersson, Responsible Business Coordinator på Park Inn by Radisson Uppsala.

Klädbytardagen kallas också Nordic Swap Day och arrangeras i Norge, Danmark och Island. Avrunda Klädbytardagen med Earth Hour som infaller samma dag. Gör den 28 mars till en heldag för klimatet.

I år hoppas Naturskyddsföreningen på nya rekord. Förra året bytte 58 000 plagg ägare på Sveriges största klädbytardag varav över 600 byten skedde på Park Inn by Radisson Uppsala.

– I år är det fjärde året i rad som vi arrangerar ett byte på Sveriges största klädbytardag. Varje år har det varit väldigt mycket folk och otroligt uppskattat. Det är många glada ”nya” klädägare vid dagens slut, berättar Sara Green, Key Account Manager på Park Inn by Radisson Uppsala och som är med i Park Inns projektgrupp för klädbyten.

Förutsatt att dessa ersatte inköp av nya plagg bidrog den nationella Klädbytardagen 2019 till stora resursbesparingar:

  • 406 ton CO2 (motsvarar utsläpp från en mellanstor bil som åker jorden runt 53 gånger).
  • 58 000 kubikmeter vatten (motsvarar cirka 400 000 fyllda badkar).
  • 43 ton kemikalier (det är jättemycket).

Park Inn by Radisson Uppsala uppmuntrar nu alla Uppsalabor att rensa i garderoben, ta med 5 fina plagg och komma till klädbytardagen 28/3.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>