Merijn20Wierenga20 20Camptoo 0237320kopia202 002
Hem TRANSPORT Camptoo, en delningstjänst för husbilar lanseras i Sverige

Camptoo, en delningstjänst för husbilar lanseras i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Husbil och husvagnsägare kan nu enkelt och säkert tjäna pengar på att hyra ut sitt campingfordon till hemesterfirare

Camptoo lanserar nu sin delningstjänst för husbil- och husvagnsuthyrning i Sverige.

Tjänsten startades i Nederländerna redan 2014 och har sedan dess expanderat kraftigt i flera europeiska länder liksom i Australien. Nyligen lanserades Camptoo i Finland med stor framgång.

Idén bakom delningstjänsten är att ägare av campingfordon av olika slag listar sina fordon på tjänsten under de perioder då de själva inte använder fordonet, och reslystna personer som vill hyra en husbil eller husvagn hittar vad de söker på webbplatsen. På så sätt kan husbilsägare tjäna en extra inkomst och ressugna får en möjlighet att nyttja en husbil eller husvagn på det sätt som passar dem.

Denna delningsekonomi-plattform är särskilt attraktiv för reslystna unga par som vill resa flexibelt och kunna upptäcka många platser under sin semester, barnfamiljer som vill ha “hemmet” med sig på resan samt par där barnen hunnit flyttat hemifrån och som har lite mer fritid att resa mobilt under de månader då övriga svenskar befinner sig på hemmaplan.

Antalet husbilar och husvagnar i Sverige ökar markant

Sedan 2017 har antalet husbilar ökat med 17 procent. Under våren (januari till maj 2021) nyregistrerades 30 procent fler husvagnar och 80 procent fler husbilar än samma period förra året. Detta enligt Statistiska centralbyrån, SCB. Vid årsskiftet fanns det i Sverige 285 965 inregistrerade husvagnar och 108 518 inregistrerade husbilar, vilket gör att Sverige sticker ut med det högsta antalet husbilar i Europa. Pandemin har dessutom gett extra skjuts till försäljningen av husbilar och husvagnar då svenskar nu föredrar att semestra på hemmaplan, att ta en s k hemester.

”Som ägare till en husbil eller husvagn finns här extra pengar att tjäna under de veckor då fordonet inte används. Med Camptoo kan fordonsägarna enkelt och säkert hyra ut sitt semesterfordon till reslystna personer, som kanske själva funderar på att köpa en husbil eller husvagn och vill testa på campervan-livet innan de slår till”, säger Martijn Peeters, grundare och VD för Camptoo.

Mer än 4 000 olika fordon kan hyras runt om i Europa med hjälp av Camptoo. I Sverige är företagets mål att skapa ett nätverk med cirka 200 fordon under det första verksamhetsåret.

Merijn20Wierenga20 20Camptoo 0237320kopia202 002”Den populära Campervan-livsstilen blomstrar i hela Europa, och där svenskarnas entusiasm för campingliv och flexibel turism kommer att hjälpa tjänsten att växa lavinartat i Sverige. Sverige är ju i grunden en husvagnsnation, och som land mycket unikt tack vare Allemansrätten som ger oss tillgång till att upptäcka skog och mark”, säger Ash Jahromi, Fleet Manager för Camptoo i Sverige.

Korta fakta vid uthyrning:

  • Med Camptoo sköts all kommunikation mellan uthyrare och hyresgäst via plattformen, från bokningstillfället till återlämning av fordonet.
  • Via Camptoos hemsida kan uthyraren enkelt se få uppskattning på hur mycket man kan tjäna på att hyra ut sitt fordon.
  • Camptoo erbjuder en dagsförsäkring via Moderna Försäkringar som gör att uthyrare kan känna sig trygga i att fordonet är helförsäkrat under hela hyresperioden. Fordonet är försäkrat upp till 2 miljoner kronor.
  • Camptoo verifierar hyresgästens identitet med hjälp av BankID, kreditkontroll samt körkort innan bokning av fordon kan göras.
  • Camptoo sköter utbetalningen, slutbetalningen och hanteringen av depositionen. En bokning är ansedd bekräftad så snart en hyresgäst betalar handpenningen. Innan dess är du alltså inte bunden till någonting.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>