ChargePoint rullar ut molnbaserad laddlösning för nätvaruhuset Picnics fordonsflotta
Hem TRANSPORT ChargePoint Holdings, Inc. rullar ut molnbaserad laddlösning för nätvaruhuset Picnics fordonsflotta

ChargePoint Holdings, Inc. rullar ut molnbaserad laddlösning för nätvaruhuset Picnics fordonsflotta

Publicerat av: Redaktionen

ChargePoint kommer att erbjuda sin molnbaserade laddlösning för att hantera uppladdningarna av Picnics över 2 300 eldrivna leveransfordon

 ChargePoint Holdings, Inc. (NYSE:CHPT), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, tillkännagav idag ytterligare ett expansionssteg på den europeiska vagnparksmarknaden i form av ett samarbete med nätvaruhuset Picnic – verksamt i 200 städer i Nederländerna, Tyskland och Frankrike.

Avtalet innebär att ChargePoints molnbaserade laddningslösning ska hantera uppladdningen av Picnics eldrivna leveransfordon.

Picnic är ett ledande nätbaserat livsmedelsvaruhus med Europas största vagnpark av eldrivna leveransfordon, som innefattar över 2 300 elfordon. Picnic kommer att använda ChargePoints mjukvaruplattform för hantering och uppladdning av sina elbilar.

Avtalet tillåter Picnic att fullt ut utnyttja ChargePoints avancerade mjukvarulösningar, inklusive för avgiftshantering, räckviddsprognoser, effektivisering av leveransrutter och schemaplanering, vilket förenklar Picnics verksamhetsdrift. Dessutom förser ChargePoint-mjukvaran de Picnic-ansvariga med full operativ visibilitet, vilket hjälper dem att bättre förstå sin vagnpark och snabbare upptäcka kritiska problem. Som ett resultat kan Picnic bättre utnyttja sina fordon, förhindra haverier och minska driftskostnaderna.

Picnics fordon laddas via vanliga eluttag. Med hjälp av ChargePoint-teknologin utökas laddningsmöjligheterna till att även omfatta användning av en mängd olika externa laddningslösningar direkt till fordonens egna ombordladdare.

ChargePoint rullar ut molnbaserad laddlösning för nätvaruhuset Picnics fordonsflotta

”Vi vill kontinuerligt förbättra våra fordon och smart laddning är en viktig del av våra ansträngningar för att ytterligare stärka hållbarheten i vår vagnpark,” säger Joris Wolters, fordonsexpert på Picnic.

”Att rulla ut vår molnbaserade laddningslösning för vagnparker med den ledande leverantören Picnic demonstrerar ytterligare vårt engagemang för vagnparker i Europa,” säger Rich Mohr, vice president of Fleet, ChargePoint.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>