”Digitalisering är det nya verktyget för att tackla klimatförändringarna” – podd med ABB:s Peter Terwiesch
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING ”Digitalisering är det nya verktyget för att tackla klimatförändringarna” – podd med ABB:s Decoded Peter Terwiesch

”Digitalisering är det nya verktyget för att tackla klimatförändringarna” – podd med ABB:s Decoded Peter Terwiesch

Publicerat av: Redaktionen

 I det senaste avsnittet av podden ABB Decoded diskuterar Peter Terwiesch, chef för ABB:s affärsområde Process Automation, hur hållbarhet och digitalisering egentligen hänger samman

 Terwiesch delar sin syn på resultaten från en global studie från ABB om rollen för Industrial IoT-lösningar när man ska nå hållbarhetsmålen

Podden går igenom några innovationer från ABB som hjälper industrier att fatta bättre beslut genom att frigöra insikter från data

För att klara det ökande behovet av åtgärder mot klimatförändringarna fokuserar industrierna allt mer på hållbarhetsmål. I det senaste avsnittet av ABB Decoded diskuterar Peter Terwiesch, chef för ABB:s affärsområde Process Automation, hur Industrial Internet of Things (IoT) kan spela en avgörande roll när man ska hjälpa företag att klara både sina hållbarhetsmål och lönsamhetsmålen.

Podden diskuterar de viktigaste resultaten från en studie som gjorts nyligen där ABB undersökt hur företag tagit till sig Industrial IoT och vilken potential detta innebär vad gäller att förbättra energieffektiviteten, minska utsläppen av växthusgaser och driva på hållbara förändringar inom en mängd olika branscher.

Peter Terwiesch förklarar hur sammankoppling av system genom Industrial IoT inte bara leder till högre nivåer av automation, utan också säkerställer att enskilda personer och företag får större insikter och därmed står bättre rustade att fatta operativa beslut som går i linje med uppsatta hållbarhetsmål.

”Digitalisering är det nya verktyget för att tackla klimatförändringarna” – podd med ABB:s Peter Terwiesch

Omvandla digitalisering i praktiken

ABB:s studie med internationella företags- och teknikledare som talar om den industriella omvandlingen visar att nästan 96 procent av beslutsfattarna anser att digitalisering är avgörande för att uppnå hållbarhet. Men studien avslöjar också att endast 35 procent av företagen i undersökningen har implementerat Industrial IoT-lösningar i någon större skala – det lyfter fram potentialen för industrier att närma sig hållbarhetsmålen genom ökad digitalisering.

”Vi har digitalisering som ett nytt verktyg i lådan”, säger Peter Terwiesch, och hänvisar till hållbarhetsrelaterade utmaningar som många industrier ställts inför. Han fortsätter med att säga att hållbarhetskravet allt mer blir en ”rätt att bedriva verksamhet” för företag som står under press att klara både myndighetskrav och kundförväntningar.

Peter Terwiesch tog också upp rollen för cybersäkerhet vad gäller att förbättra hållbarheten genom Industrial IoT och belyser vikten av att kunna lita på data som en grund för att bedriva verksamhet: ”Cybersäkerhet är ett baslager som bara måste finnas på plats – och som behöver utvecklas i takt med hotbilden för att möjliggöra de fördelar som Industrial IoT kan tillhandahålla.”

Det är viktigt att skydda data från extern åtkomst liksom att säkerställa att systemen inte vilseleds genom datamanipulationer. ”För att kunna fatta fler beslut digitalt och gå vidare mot mer autonom drift måste man kunna lita på sina data”, tillägger Peter Terwiesch.

Bättre beslut med Industrial IoT

I och med att fler företag ökar sina investeringar i Industrial IoT för att uppnå sina hållbarhetsmål måste de också få ut maximalt av sina driftdata. Peter Terwiesch lyfter fram att ABB, som arbetar med många industrikunder, har sett att företagen ofta använder mindre än 20 procent av de data de genererar. Orsaken är, menar Peter Terwiesch, att rådata ofta kan vara svåra att få tillgång till och sätta in i rätt sammanhang.

Domänkunnande och avancerade dataanalyser är, inklusive artificiell intelligens, avgörande för att klara denna utmaning. Det är lika viktigt att föra samman driftdata i realtid från driftteknik (OT), informationsteknik (IT) och konstruktionsteknik (ET).

”Genom att sätta in data i rätt sammanhang får man bättre insikter och kan fatta bättre beslut – och därmed uppnå bättre resultat”, säger Peter Terwiesch.

Hållbarhetsinnovationer

ABB kombinerar digitalisering och hållbarhet i lösningar som maximerar energieffektivitet, optimerar resursutnyttjande och minskar utsläppen – samtidigt som lönsamheten ökar för kunderna.

”Som ingenjör letar man alltid efter att öka effektiviteten och om man har en outnyttjad resurs, företagets data, blir man naturligtvis frestad att fundera på hur man kan utnyttja dessa data bättre för att nå bättre resultat. Och det är här Industrial Internet of Things och de lösningar vi har tagit fram på ABB verkligen hjälper kunderna att använda dessa data på ett bättre sätt. Enligt våra observationer är det de kunder som gör mer med sina data som också uppnår bättre resultat.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>