Chefstein driver utveckling i professionella kök och bekämpar matsvinn
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Chefstein driver hållbar utveckling i professionella kök och bekämpar matsvinn

Chefstein driver hållbar utveckling i professionella kök och bekämpar matsvinn

Publicerat av: Redaktionen

Arbetet i ett proffskök är kritiskt och kräver precision med ett betydande antal nödvändiga uppgifter för bland annat egenkontroll.

Den tid och energi detta tar kan användas mer produktivt och kreativt om rutinerna för egenkontroll och kökshantering delegeras till framtidens digitala medarbetare i professionella kök, nämligen användarvänliga SaaS plattformen Chefstein.

Fredman är en av de ledande aktörerna för automatiserad egenkontroll och kökshantering i Finland. Cirka ettusen professionella kök inom privata och offentliga sektorn i vårt grannland litar på Chefstein.

Ökad säkerhet dygnet runt

Chefstein är ett digitalt system för kökshantering. Med plattformen hanteras arbetsuppgifter, egenkontroll, matsäkerhet, hygien och reduktion av matsvinn i det professionella köket. Det är en lättanvänd medarbetare i köket som arbetar dygnet runt. Systemet larmar om avvikelser i köket även när personalen inte är på plats, vilket garanterar matsäkerheten.

– Chefstein skapar rationalitet och motivation för arbetet i professionella kök, säger Arto Mustikkaniemi, ansvarig internationell verksamhet Fredman Group. Arbetstiden kan användas bättre än till mätningar som kan automatiseras. Proffs vill skapa fantastiska maträtter och upplevelse. Med Chefsteins hjälp frigörs utrymme för det.

Mindre svinn – större hållbarhet
Chefstein driver utveckling i professionella kök och bekämpar matsvinn

Arto Mustikkaniemi

Förebyggande av mat- och förpackningssvinn i köket är en konkret gärning för hållbarhet som Chefstein bidrar till. Matsvinnet består idag av en omfattande mängd, och att reducera det räknas som en av nycklarna i omställningen till ett hållbart samhälle.

– Redan genom att bara mäta och följa data med hjälp av Chefstein har våra kunder lyckats minska sitt matsvinn med ca 20 procent, säger Arto Mustikkaniemi.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>