Ny tjänst gör det möjligt att ladda sin elbil när det är som billigast
Hem ENERGI En ny tjänst gör det möjligt att ladda sin elbil när det är som billigast

En ny tjänst gör det möjligt att ladda sin elbil när det är som billigast

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen har Kraftringen lanserat en ny tjänst för alla sina kunder.

Via en app kommer det vara möjligt att ladda sin ebil när elen är som billigast.

Dessutom kommer det på sikt vara möjligt för den enskilda elbilsägaren att sälja effekt till Kraftringen när elbilen inte används.

Ny tjänst gör det möjligt att ladda sin elbil när det är som billigast”Våra kunder får tillgång till ett enkelt digitalt gränssnitt och kan hantera sin elbilsladdning och därmed styra när batteriet laddas och får därmed kontroll över sin förbrukning och kostnader”, säger Mark Fenzel affärsområdeschef för el- och gashandel på Kraftringen.

Finns det tillräckligt många elbilar uppkopplade mot systemet så kommer även våra kunder ha möjligheten att sälja effekt. Kundens elbil blir då en resurs i det övergripande energisystemet.

”På så sätt finns det möjlighet för det enskilda hushållet att minska sitt effektuttag under korta perioder. Det är särskilt viktigt med tanke på den effekt- och kapacitetsutmaning som vi står inför i södra Sverige”, fortsätter Mark Fenzel, affärsområdeschef för el- och gashandel på Kraftringen.

För att möjliggöra det har Kraftringen Energi ingått ett partnerskap med True Energy A/S. Alla Kraftringens kunder kan få tillgång till en digital plattform som i ett första steg erbjuder smart elbilsladdning. Målsättningen är att framöver addera nya tjänster som bygger på det enskilda hushållets energisystem, exempelvis koppla upp smarta hem-produkter.

”Vi är övertygade om att på sikt kommer vi röra oss mot att varje hus eller lägenhet blir ett eget energisystem och här behöver vi som energibolag och som experter ligga i framkant och hjälpa våra kunder. Detta samarbete är ett viktigt steg på den resan”, avslutar Mark Fenzel, affärsområdeschef för el och gashandel på Kraftringen.

Tjänsten ingår i Kraftringens TimAktiv-erbjudande som är ett smart val för kunder som laddar sin elbil hemma med 100 % förnybar el och vill optimera sin elförbrukning över dygnet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>