Children’s Climate Prize välkomnar nu nomineringar för 2022
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Children’s Climate Prize välkomnar nu nomineringar för 2022

Children’s Climate Prize välkomnar nu nomineringar för 2022

Publicerat av: Redaktionen

Nu fortsätter sökandet efter unga människor som gör extraordinära insatser för klimatet och miljön.

Children’s Climate Prize 2022 blir det sjunde året som priset delas ut till entreprenörer, innovatörer, changemakers och naturvårdare runt om i världen.

Nomineringar tas emot fram till den 15 maj.

Klimatförändringarna händer här och nu, och konsekvenserna av flera generationers ohållbara förbrukning av jordens resurser är redan märkbara. Under 2021 rapporteras 40 % av USAs befolkning ha drabbats av bränder, översvämningar och andra klimatrelaterade kriser. Hållbara lösningar måste till snabbt, och runt om i världen finns det massa unga människor som dagligen kämpar för en ljusare framtid.

Children’s Climate Prize välkomnar nu nomineringar för 2022Children’s Climate Prize uppmärksammar och stöttar ungdomar 12–17 år från hela världen, som tar initiativ och agerar för ett bättre klimat och miljö. Nomineringsperioden för 2022 har öppnat, och fram till den 15 maj kan man nominera sig själv eller bli nominerad av någon annan på www.ccprize.org/nominates. Juryn utser sedan årets finalister och en vinnare som får motta diplom, medalj och prissumman på 100 000 SEK för att fortsatt utveckla sitt projekt.

Children’s Climate Prize instiftades 2016 av det svenska elbolaget Telge Energi, som alltid utmanat och drivit på för förnybar elproduktion, och sedan 2020 är det Children’s Climate Foundation som årligen delar ut priset. Genom åren har flera fantastiska ungdomar och projekt prisats för sina hållbara lösningar för miljön och klimatet. Efter ännu ett rekord i antal nomineringar under förra året, återstår det nu att se vilka nya initiativ som tagits av världens unga, och vem som får motta Children’s Climate Prize 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>