Circle K i nytt samarbete för minskat matsvinn
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Circle K i nytt kloka samarbete för minskat matsvinn

Circle K i nytt kloka samarbete för minskat matsvinn

Publicerat av: Redaktionen

Att Circle K älskar kloka samarbeten är ingen hemlighet.

Näst på tur står Too Good To Go, som fokuserar på att hjälpa företag att minska sitt matsvinn genom en app där kunder kan boka överraskningskassar fyllda med god mat och dryck som riskerar att bli till svinn.

Circle K i nytt samarbete för minskat matsvinnCircle K blir först ut i branschen med denna lösning.

Matsvinn är nästintill oundvikligt inom dagligvaruhandeln, men det bör givetvis minskas så långt det är möjligt. För ett år sedan lanserades Räddat Kaffe, ett samarbete mellan Circle K och Löfbergs, för att minska svinn av kaffebönor, och nu tar man alltså kampen mot matsvinn vidare ett steg genom samarbetet med Too Good To Go.

– I en drömvärld skulle all mat som produceras hamna i magen, men det är en svår ekvation i vår värld där vi jobbar med färskt och butiksbakat varje dag. Genom detta samarbete får vi möjlighet att minska vårt matsvinn på station och det känns väldigt bra att ge kunderna ett nytt sätt att njuta av vår mat och dryck istället för att det blir till avfall. Det blir win-win för alla, säger Martin Stenberg, Senior Category Manager Food.

Too Good To Go är världens största maträddar-app som gör det enkelt för användare och företag att ta tillvara på överskottsmat genom att sälja den mat som riskeras att slängas i slutet av dagen, till en tredjedel av priset. För Circle K:s del kan det handla om dagsfärska smörgåsar och fikabröd, dryck av olika slag, godis, nötter och sallader. Kassens värde är alltid minst 120 kr och kund betalar endast 39 kr. Too Good To Go startades i Danmark 2016 och samarbetar med över 100 000 partners runt om i världen som tillsammans har räddat över 120 miljoner måltider.

– Vår viktigaste uppgift på Too Good to Go är att finnas där mat går att räddas. Vi är väldigt glada över samarbetet med Circle K som ger oss möjlighet att nå och inspirera maträddare över hela landet så att vi tillsammans kan minska matsvinnet, säger Sofia Edholm, Country Manager på Too Good To Go.

Samarbetet inleds med 10 stationer runt om i Sverige: Norrköping Karusellen, Norrköping Ingelsta, Katrineholm, Skidbacken Örnsköldsvik, Umeå Sandåkern, Umeå Holmsund, Carlshem Umeå, Lund Magristratsvägen, Malmö Midhem och Malmö Bellevue.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>