Auto Draft
Hem FOUNDERS Vi alla har ett ansvar över miljön – så här bidrar vi på HP

Vi alla har ett ansvar över miljön – så här bidrar vi på HP

Publicerat av: Redaktionen

Förmånen att jobba på HP innebär inte bara att jag får utveckla produkter och digitala tjänster som hjälper människor världen över, utan också möjligheten att träffa otroligt många inspirerande människor.

Auto Draft

Inspirerande är särskilt ett bra ord för Madeleine Bergrahm, vår hållbarhets-ansvarige i Norden.

I samband med att vi lanserade vår globala hållbarhetsrapport igår, diskuterade jag och Madeleine den satsning som vi på HP tillsammans med Världsnaturfonden gör.

Samarbetet handlar om att vi hjälper till att återställa delar av den enorma mängden hotade regnskog i Atlantskogen i Brasilien och är med och utvecklar ett mer hållbart skogsbruk inom ramen för Kinas statsägda skogsplanteringar. Även fast det finns uppenbara problem, såg vi båda två ljuset i tunneln.

Nyckeln till en förändring börjar i information och där tar också vårt ansvar vid. Vi ger medel för att utbilda och informera jordbrukare så att de får kunskap och förståelse för hur ett hållbart skogsbruk ska gå till.

Världens skogar är helt avgörande för klimatet och vår satsning i Brasilien och Kina räddar en yta motsvarande 80 000 hektar. Detta projekt drivs av HPs Sustainable Forests Cooperative och vi investerar totalt 11 miljoner dollar där arbetet är beräknat att pågå i fem år och kommer över tid omfatta fler räddade skogsmiljöer som vi hjälpt till att återställa, skydda och förvalta.

Vårt samarbete med Världsnaturfonden är det senaste exemplet på hur vi tänker kring hållbar råvarumaterialutvinning för våra produkter och förpackningar, som förutom träråvaror också omfattar plast och metall.

I veckan publicerade vi vår årliga hållbarhetsrapport och det är tydligt att vårt hållbarhetsarbete kommer bli ännu mer centralt. Vi har sedan länge kopplat hållbarhet och miljö till våra affärsmål och i framtiden kommer dessa band knytas närmare varandra.

  • Om fem år ska 30 procent av all plast som företaget använder vara återvunnen och under nästa år ska alla pc-förpackningar tillverkas helt utan plast.
  • Återvunna metaller är också ett prioriterat område. Till exempel är 82 procent av metallen i HP:s nylanserade Elite Dragonfly återvunnen.
  • Sedan två år använder HP enbart återvunnet papper eller råvara från hållbart skogsbruk till HP-papper för skrivare. Under 2020 siktar man mot ytterligare ett viktigt mål då all förpackningsråvara ska komma från återvunnet papper eller hållbart skogsbruk.

Stefan Bergdahl, VD på HP Sweden

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>