Hem ADVANIA atNorth den nya platsen för hållbara datacenter och HPC lösningar

atNorth den nya platsen för hållbara datacenter och HPC lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Advania Data Centers, ett teknologiföretag som levererar högdensitetskapacitet för datorkraft och avancerade beräkningar, meddelar idag att man byter namn till atNorth. Utöver det nya namnet innebär det byte av logotyp och domän till www.atnorth.com.

atNorth den nya platsen för hållbara datacenter och HPC lösningar

Eyjolfur Magnus Kristinsson, vd, atNorth

Att byta varumärke är ett logiskt steg för oss, vi tillhör inte längre Advania- gruppen och verkar inom en annan del av IT-sektorn. Sedan vi lämnade Advania 2017 har vårt fokus på att förbättra vårt erbjudande av tekniska infrastrukturstjänster gett väldigt bra resultat. Vi har expanderad med nya isländska datacenter, byggt ut befintlig kapacitet och skapat en solid kundbas. När vi nu bygger vår första anläggning utanför Island i Stockholm och ytterligare utökar våra tjänster ser vi det som ett bra tillfälle att introducera atNorth som vårt nya företagsnamn”, säger företagets vd Eyjolfur Magnus Kristinsson.

Namnet atNorth anspelar på företagets nordiska och isländska rötter, den geografiska placeringen i norra Atlanten och de nordliga vindar som skapar naturlig kylning av atNorths datacenter. Det symboliserar företagets vision, där norr är ett av de fyra väderstrecken och av många betraktat som den riktning som visar vägen till världens topp. Idag har norden en närmast magnetisk effekt för datorkraft som kräver datacenter och kapacitet med hög eller mycket hög densitet av kraft och kyla. Detta behöver dessutom optimeras och levereras på ett hållbart och energieffektivt sätt, något som kommer förbli en kritisk del när atNorth levererar tjänster och lösningar till sina kunder.

”Vi är mycket nöjda och entusiastiska över vårt nya namn, men innerst inne förblir vi de vi alltid varit. Våra kunder kan känna sig trygga i att vår passion för att leverera tjänster av högsta klass till konkurrenskraftiga priser på ett hållbart sätt förblir intakt”, avslutar Eyjolfur Magnus Kristinsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>