Coromatic bygger gemensamt datacenter åt Jordbruksverket och Skogsstyrelsen
Hem MILJÖ Coromatic bygger gemensamt datacenter åt Jordbruksverket och Skogsstyrelsen

Coromatic bygger gemensamt datacenter åt Jordbruksverket och Skogsstyrelsen

Publicerat av: Redaktionen

Det nya kontoret och datacentret kommer att byggas efter höga krav på hållbarhet och energieffektivitet.

Coromatic bygger gemensamt datacenter åt Jordbruksverket och SkogsstyrelsenÖverskottsvärmen från datacentret kommer att användas för att värma upp fastigheten under de kalla månaderna och värma varmvatten under andra delar av året. Kylsystemet i datacentret är designat för att vara så energieffektivt som möjligt, bland annat genom att fjärrkyla används. Designen gör det även möjligt att enbart kyla de aktiva delarna av datacentret.

Coromatic, som vann uppdraget efter en upphandling, har ett helhetsansvar att leverera ett nyckelfärdigt datacenter i nära samverkan med byggentreprenören Skanska.

Datacentret kommer att vara robust och leva upp till de höga krav på säkerhet som Jordbruksverket har.

När datacentret är på plats kommer Coromatic även att ansvara för den löpande servicen.

– Jag känner mig mycket trygg i valet av Coromatic, de är en professionell och stabil partner som jag har goda erfarenheter av att arbeta tillsammans med, säger Mali Jankovic.

Coromatic har sedan tidigare arbetat tillsammans med Jordbruksverket, men nu fördjupas samarbetet ytterligare.

– Vi ser fram mot att bygga och säkra driften av Jordbruksverkets och Skogsstyrelsen nya datacenter. Det kommer att vara en viktig gemensam bas för de gröna myndigheternas fortsatta verksamhet, säger Åsa Wikensten, Head of Data Center and Connected Workplace på Coromatic.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>