YES går nu att panta med mobilen!
Hem STARTUP YES går nu att panta med mobilen!

YES går nu att panta med mobilen!

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges starkaste varumärke YES går nu ut med pant på sina diskmedelsflaskor i samarbete med det prisbelönta startup-bolaget PantaPå.

PantaPå lanserade 2018 sin världsunika lösning som gör det möjligt att panta alla typer av förpackningar med hjälp av mobilen.

Apoteket AB blev PantaPås första kund och nu ansluter sig Procter & Gamble-ägda varumärket YES genom att sätta pant på sina handdiskmedelsflaskor.YES går nu att panta med mobilen!

”Vi har en tydlig global hållbarhetsvision för var vi vill vara som företag i framtiden. Vi är därför väldigt exalterade över att äntligen kunna gå ut med vårt samarbete med PantaPå,” säger Eliza Forsaeus, varumärkeschef för YES, Procter & Gamble.

“Att ha med P&G, ett av världens största FMCG [2] -företag, är av enormt stort värde för oss och vår förmåga att få med fler aktörer på tåget. Vi vill skapa en pantrevolution och för det behöver de stora jättarna ta ett större ansvar. Vi är övertygade om att P&G kommer att visa vägen för övriga aktörer och att vi tillsammans kommer kunna göra verklig skillnad,” säger Suwar Mert, grundare och VD för PantaPå.

Med PantaPå-appen kan du panta vid helt vanliga återvinningsstationer runt om i hela landet. PantaPå äger inga egna stationer utan leder konsumenterna till de återvinningsstationer som redan finns. Detta gör att lösningen väldigt enkelt kan skalas upp till andra marknader och redan nu planeras lanseringar utanför Sverige.

”Just nu investerar företag för fullt i att designa förpackningar som är 100 % återvinningsbara, men det spelar ingen roll hur återvinningsbara förpackningarna är om de inte i slutändan kommer till återvinningen. Genom att ge förpackningarna ett pantvärde ser man till att fler förpackningar återvinns och med hjälp av PantaPå kan nu företag väldigt enkelt sätta pant på sina förpackningar utan att behöva göra dyra investeringar i pantautomater eller höja priset på sina förpackningar. Det enda som krävs från varumärkesägarnas sida är att förpackningarna är märkta med en streckkod som konsumenterna kan skanna när de återvinner,” förklarar Suwar Mert.

Hur pantningen går till:

  • 1.Ladda ned PantaPå-appen (finns på App Store och Google Play)
  • 2.Hitta närmaste återvinningsstation i appen
  • 3.Ta med förpackningen till stationen och skanna streckkoden på förpackningen med appen
  • 4.Få pantvärdet (pengar eller kuponger) direkt i mobilen

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>