Den Scandinaviska Nordomatics kunder undvek mer än 80 000 ton koldioxidutsläpp under 2021
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Den Scandinaviska Nordomatics kunder undvek mer än 80 000 ton koldioxidutsläpp under 2021

Den Scandinaviska Nordomatics kunder undvek mer än 80 000 ton koldioxidutsläpp under 2021

Publicerat av: Redaktionen

Nordomatic, Skandinaviens ledande systemintegratör för smarta byggnader och energieffektivitet, har publicerat sin hållbarhetsrapport för 2021 som visar att företaget bidrog till en minskning på mer än 80 000 ton koldioxid förra året.

Det är en förbättring med 19 procent i jämförelse med föregående år.

Nordomatics kärnverksamhet bidrar till hållbarhet på ett mycket konkret sätt genom att främja och leverera öppen innovation inom Smart Buildings. Att minska energiförbrukningen för fastighetsägare är en hörnsten i företaget. Ju mer arbete företaget utför, desto mer minskar de koldioxidutsläppen. Det är en av de viktigaste slutsatserna i den nyligen publicerade hållbarhetsrapporten 2021.

”Under 2021 har mer än 80 000 ton koldioxid undvikits tack vare vårt arbete. Detta motsvarar en förbättring från förra året med mer än 14 000 ton och är ett resultat av att ju fler affärer vi gör, desto bättre för planeten,” säger Olov Schagerlund, VD och koncernchef för Nordomatic.

Nordomatic jobbar aktivt för att minska klimatförändringarna genom energibesparande lösningar och tillhörande tjänster, som i sin tur ger goda förutsättningar för sina kunder att uppnå Parisavtalets mål. Den nya hållbarhetsrapporten visar tydligt hur Nordomatics arbete har en betydande inverkan på klimatavtrycket.

Företaget kommer att fortsätta att utveckla och skala sina lösningar och tjänster för att öka kundernas energieffektivitet och produktivitet. Under de kommande åren är deras mål att mer än fördubbla energibesparingen och den koldioxidreduktionen för företagets kunder – och det finns stor potential under de kommande åren.

Den Scandinaviska Nordomatics kunder undvek mer än 80 000 ton koldioxidutsläpp under 2021

Olov Schagerlund, VD och koncernchef för Nordomatic

”Under 2021 intensifierades våra ansträngningar inom hållbarhet och det är nu en fullt integrerad del av vår strategi att bli ”European Impact Leader 2025”. I Europa står byggnader för 40 procent av det totala energibehovet och genom att automatisera och optimera hur uppvärmning, kylning och ventilation hanteras, kan Nordomatic minska energibehovet med mer än 25 procent,” säger Schagerlund.

Nordomatics skickliga medarbetare är avgörande för framgången. För att skapa långsiktigt jobbar Nordomatic aktivt för att leverera värde till deras kunder och bygga förtroende i organisationen.

Minska Nordomatics eget koldioxidavtryck

Förutom att hjälpa kunderna att minska sina utsläpp, minskar likaså Nordomatics sitt klimatavtryck i absoluta tal trots att verksamheten växer. Under 2021 fasade företaget gradvis ut antalet fossildrivna bilar och flyttade bilparken till en högre andel hybrid- och eldrivna alternativ, vilket sänkte företagets egna koldioxidutsläpp framgångsrikt med 14 procent jämfört med året innan.

Under 2021 har Nordomatic, tack vare möjligheten att följa företagets hållbarhetsframsteg, anslutit sig till den internationella frivilligorganisationen CDP’s Private Market Disclosure pilotprojekt som samlar in data för 1 000 företag som offentliggör miljödata.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>