East Capital utser Karine Hirn till hållbarhetschef
Hem NYHETER East Capital utser Karine Hirn till hållbarhetschef

East Capital utser Karine Hirn till hållbarhetschef

Publicerat av: Redaktionen

East Capital meddelar idag att partnern Karine Hirn tar över rollen som hållbarhetschef.

Karine kommer att leda arbetet för att ytterligare befästa bolagets position inom hållbara investeringar och ansvarsfull styrning.

East Capital utser Karine Hirn till hållbarhetschefSom hållbarhetschef får Karine det yttersta ansvaret för att styra det ESG- och hållbarhetsarbete som bedrivs inom East Capital-koncernen. Karine kommer att bygga vidare på det ESG-ramverk som sedan tidigare etablerats inom gruppens investeringsverksamhet, och kommer dessutom att leda nya initiativ på hållbarhetsområdet inom alla delar av bolaget. Hon ingår i portföljförvaltningsteamet för fonden East Capital Global Emerging Markets Sustainable, och kommer därutöver att vara ansvarig för att East Capital fortsätter följa Principerna för Ansvarsfulla Investeringar (PRI), som East Capital ställde sig bakom redan 2012.

Karine är en av East Capitals grundare och har 25 års erfarenhet från arbete med investeringar i tillväxt- och frontiermarknader. Karine är för närvarande baserad i Hongkong och är styrelseordförande för East Capitals bolag i Luxemburg. Hon är fransk handelsrådgivare, vice ordförande för Svenska Handelskammaren i Hongkong och styrelseledamot för den Europeiska Handelskammaren i Hongkong. Hon talar flytande franska, engelska, svenska och ryska samt förstår mandarin. Karine har bott i Asien sedan 2010.

Peter Elam Håkansson, partner, ordförande och CIO säger: ”ESG har funnits i hjärtat av East Capitals investeringsfilosofi sedan verksamheten grundades 1997. 22 år senare har vi nu ett väl inarbetat ESG-ramverk som styr allt vi gör, från investeringar i och styrning av våra portföljbolag till samarbeten med börser och myndigheter liksom andra investerare och branschorganisationer.”

”Att en av East Capitals partners och grundare går i spetsen för våra ansträngningar inom hållbarhet signalerar vilken strategisk vikt vi lägger vid frågorna. Ett centralt område är Agenda 2030, där vi som ansvarsfull investerare behöver bidra så mycket som möjligt för att den blir verklighet.”

Karine Hirn, partner och hållbarhetschef säger: ”East Capital har alltid strävat efter att vara en långsiktig, aktiv och ansvarsfull ägare. Jag ser fram emot att nu leda vårt hållbarhetsarbete och än mer tydliggöra vår roll som en ansvarstagande investerare.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>