Automatiskt utkast
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH EcoDataCenter i Falun framtidssäkrar elförsörjning på 80 MW från förnybara el

EcoDataCenter i Falun framtidssäkrar elförsörjning på 80 MW från förnybara el

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med Falu Energi & Vatten har EcoDataCenter säkerställt tillgång till 80 MW förnybar el till datacentret i Falun.

Eltillgången möjliggör framtida expansion och utbyggnad av anläggningens kapacitet.

I ett gemensamt projekt med Ellevio och Falu Energi & Vatten har EcoDataCenter investerat cirka 50 MSEK för att färdigställa tillförseln av elförsörjning till siten. Den säkrade tillgången till 80 MW medför att det nu är möjligt att bygga ut anläggningen till dess fulla kapacitet.

Datacentret är integrerat med Falu Energi & Vatten i en unik lösning för effektiv värmeåtervinning där överskottsvärmen från datacentret används för produktion av biobränsle. Givet att EcoDataCenter nu utökar kapaciteten kommer detta generera mer värme som kan nyttjas i fjärrvärmenätet.

– Att EcoDataCenter finansierar detta projekt och fortsätter utbygganden av anläggningen ser vi som mycket positivt för Falun. Detta möjliggör att vi i framtiden kan återvinna ännu mer överskottsvärme vilket gynnar såväl faluborna som miljön, säger Per Dahlberg, VD, Falu Energi & Vatten.

Den säkrade tillgången till förnybar energi stärker företagets erbjudande om hållbara datacentertjänster. Den ökade kapaciteten ger EcoDataCenter möjligheten att erbjuda såväl nya som befintliga kunder möjligheten att snabbt skala upp sina datacenterlösningar.

Automatiskt utkast

– Vi är mycket glada över det fina samarbetet med Falu Energi & Vatten. Tillsammans har vi säkrat viktiga förutsättningar för klimatet och framtiden. Nu kan vi växa och ge ännu fler företag möjligheten att välja hållbara datacentertjänster, säger Dan Andersson, VD, EcoDataCenter.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>