Equinix sätter globalt mål att vara klimatneutrala 2030
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Equinix sätter globalt mål att vara klimatneutrala 2030

Equinix sätter globalt mål att vara klimatneutrala 2030

Publicerat av: Redaktionen

Equinix, världens digitala infrastrukturföretag, meddelade idag att de har åtagit sig att bli klimatneutrala och att man har satt ett vetenskapligt baserat mål (SBT) för att minska utsläppen i hela sin globala verksamhet och försörjningskedja fram till 2030.

Åtagandet är ett viktigt steg för att säkerställa att Equinix fortsatt främjar investeringar och innovationer som minskar utsläppen av växthusgaser och begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

Målen med de minskade utsläppen sker inom ramen för Science Based Target-initiativet (SBTi) och bygger på företagets starka resultat inom hållbar tillväxt och innovation, bland annat det faktum att man nådde över 90 procent förnybar energitäckning för sina datacenter från 2018 till 2020. Den förväntade effekten av hållbarhetsarbetet på det bredare digitala ekosystemet är betydande, och Equinix kunder kan räkna med att dra nytta av att deras digitala försörjningskedjor blir grönare.

Equinix sätter globalt mål att vara klimatneutrala 2030

Maria Sundvall, vd Equinix Sverige

– En robust digital infrastruktur är ryggraden i vår ekonomi. I takt med att mängden data ökar ser vi även ett ökat behov av att arbeta långsiktigt med hållbarhet. Genom att ha högt ställda egna hållbarhetsmål hoppas vi kunna inspirera både kunder och kollegor i branschen, säger Maria Sundvall, vd Equinix Sverige.

Hittills har Equinix emitterat 3,7 miljarder dollar i gröna obligationer till miljövänliga projekt som sträcker sig över gröna byggnader, förnybar energi, energieffektivitet och vatteneffektivitet, avfall och rena transporter.

Equinix är ett av flera företag som ligger bakom EU Climate Neutral Data Centre Operator Pact, deltar i Renewable Energy Buyers Alliance (REBA).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>