Equinix investerar 32 miljoner euro för att bygga ut sina datacenter i Finland
Hem IT Equinix investerar 32 miljoner euro för att bygga ut sina datacenter i Finland

Equinix investerar 32 miljoner euro för att bygga ut sina datacenter i Finland

Publicerat av: Redaktionen

Equinix investerar 32 miljoner euro för att bygga ut sina datacenter i Finland

Datacenterföretaget Equinix meddelade i januari att man fortsätter investera i en ökad datacenterkapacitet i Finland. Företaget expanderar två av sina IBX-anläggningar (International Business Exchange) – HE5 och HE7 – i Helsingfors, med en investering på 32 miljoner euro som ökar kapaciteten för både lokala och internationella kunder. Hittills har Equinix investerat cirka 147 miljoner euro i sina datacenter i Finland.

Volymen av data som genereras och används i en mängd olika branscher fortsätter att växa i snabb takt, förstärkt av den stora efterfrågan på digitala tjänster till följd av att fler arbetar på distans.

– Digitaliseringstakten över hela världen, även i Finland, har kraftigt accelererat de senaste åren. Coronapandemin har ytterligare bidragit till detta då många digitala transformationsplaner har genomförts snabbare än vad företag ursprungligen hade trott var nödvändiga. Kundernas efterfrågan i Finland fortsätter att växa, varför vi investerar i ytterligare kapacitet för att ytterligare stödja den tekniska utvecklingen hos företag som är verksamma här. Som en viktig del av Equinix globala plattform är vi väl rustade för att hjälpa våra kunder i deras digitaliseringsarbete, säger Sami Holopainen, vd Equinix Finland.

Finland ser en snabb ökning av molntjänster. Hyperscale-teknik, det vill säga möjligheten att bygga ut ett system när kraven och belastningen ökar, förväntas växa till 17 miljarder dollar i landet till år 2025. Equinix ökar sin kapacitet i Finland för att möta denna efterfrågan. Expansionen drar även nytta av och stöttar Finlands ställning som ett digitalt anslutningsnav mellan Europa, Baltikum och Ryssland.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>