Estrella och Städa Sverige fortsätter miljösamarbetet för att stötta föreningslivet
Hem MILJÖ Estrella och Städa Sverige fortsätter miljösamarbetet för att stötta föreningslivet

Estrella och Städa Sverige fortsätter miljösamarbetet för att stötta föreningslivet

Publicerat av: Redaktionen

Också i dessa tider fortsätter Städa Sverige att städa Sverige, för våra idrottsföreningars, djur och naturs skull. 

Estrella och Städa Sverige fortsätter miljösamarbetet för att stötta föreningslivetMiljösamarbetet mellan Estrella och Städa Sverige som startades ifjol för att stödja ungdomsidrotten fortsätter, i år under namnet ”Klubbar för klimatet”. Lördagen 9 maj kommer över 10 ungdomsföreningar i Angered att plocka skräp i sitt närområde. Förra året städade 191 föreningsungdomar bort 1,6 ton skräp från naturen genom samarbetet.

Flera syften med samarbetet

Miljösamarbetet Klubbar för klimatet i Angered i nordöstra Göteborg gör Städa Sverige tillsammans med snackstillverkaren Estrella, som har produktion och huvudkontor på orten. Syftet är att skapa medvetenhet kring nedskräpning, ta gemensamt ansvar och samtidigt främja ungdomsidrotten.

– Förutom att det är bra för naturen stärker det också lagkänslan och möjliggör för fler att fortsätta i föreningslivet genom ersättningen man får efter sitt städuppdrag. Förra året användes ersättningen exempelvis till att subventionera matchställ och utrustning och till att möjliggöra en trevlig avslutning efter säsong. Föreningslivets samhällsnytta genom förbättrad hälsa och känslan av gemenskap kan inte överskattas, så vi är oerhört glada att få fortsätta detta samarbete med Estrella och lokala föreningar, säger Mårten Heslyk, projektledare på Städa Sverige.

Särskilt viktigt med stöttning av föreningslivet nu

Den gemensamma städdagen stärker inte bara lagkänslan och ansvarstagandet för miljön utan bidrar till att klubbarna klarar sig under den ansträngda perioden som coronaviruset orsakar.

– Planen är att genomföra detta initiativ då vi tror att det är viktigare än någonsin att föreningarna får ett tillskott till klubbkassan. Upplägget för städningen kommer självklart att anpassas utifrån rådande situation. Vi kommer exempelvis inte att ha någon gemensam uppstart eller avslut utan lagen städar på egen hand uppdelade på olika områden i Angered, säger Josefin Hugosson, Trade & CSR Marketing Manager på Estrella.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>