Under onsdagen tilldelades EY Sverige Microsoft Sweden Partner Award 2021 i kategorin hållbarhet
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Under onsdagen tilldelades EY Sverige Microsoft Sweden Partner Award 2021 i kategorin hållbarhet

Under onsdagen tilldelades EY Sverige Microsoft Sweden Partner Award 2021 i kategorin hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

EY Sverige tar hem hållbarhetspris

Utmärkelsen presenterades under Microsoft Partner Inspiration Day och sammanlagt delade Microsoft Sverige ut 13 partnerpriser under dagen.

– Först och främst vill jag gratulera EY Sverige, det är en välförtjänt utmärkelse som grundar sig i ett nära partnerskap. Vi har en gemensam syn på att ny teknisk innovation är den enskilt viktigaste komponenten för att vi ska lyckas nå de globala klimatmålen. Målsättningen är att skapa nya möjligheter till en hållbar utveckling, och det kan vi bara göra tillsammans med våra fantastiska partners, säger Therese Treutiger, ansvarig för innovation och partners på Microsoft Sverige.

Både Microsoft och EY har under de senaste åren arbetat aktivt för att främja en hållbar, och digital utveckling inom svensk industri och offentlig sektor. Partnerskapet har resulterat i flertalet ESG-lösningar och initiativ inom workplace services och tidigare i år förstärktes den gemensamma ambitionen ytterligare då EY blev Managed Partner till Microsoft i Sverige. Nu prisas rådgivnings- och revisionsföretaget för sitt hållbarhetsarbete. Juryns motivering löd:

”Genom att lyfta hållbarhet i alla sina kunddialoger har denna partnern visat att man kan göra stor skillnad när man engagerar sig i denna typen av frågor. Ett stort grattis till vinnaren som är EY!”

Under onsdagen tilldelades EY Sverige Microsoft Sweden Partner Award 2021 i kategorin hållbarhet”Revolutionen har bara börjat”

EY gick i början av 2021 ut med en plan för hur organisationen ska bidra till Parisavtalets målsättning om att inte öka jordens medeltemperatur mer än 1,5 grader Celsius. Rådgivnings- och revisionsföretaget kommer varje år kompensera för mer koldioxidutsläpp än vad de själva genererar och genom att arbeta mot sju delmål*, minska organisationens totala utsläpp med 40% till 2025.

–Vi är ett ledande kunskapsföretag som är med och driver utvecklingen för framtidens arbete genom att nyttja ny teknologi, arbeta med partnerskap och fokusera på miljön. Vi är givetvis stolta över att Microsoft Sverige uppmärksammar vårt arbete, och kommer att använda den här utmärkelsen som ett kvitto på att vi är på rätt väg. Men det är en lång väg att gå om vi som samhälle ska lyckas halvera utsläppen till 2030,. Revolutionen har bara börjat, säger Anja Vanhatalo, Hållbarhetsansvarig EY Sverige.

Under Microsoft Partner Inspiration Day utsågs traditionsenligt partners som utmärkt sig inom respektive kategori inom Microsofts ekosystem.Totalt delades 13 priser ut.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>