Fairphone utses till ett av världens mest hållbara företag
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Fairphone utses till ett av världens mest hållbara företag

Fairphone utses till ett av världens mest hållbara företag

Publicerat av: Redaktionen

Fairphone erkänns som en pionjär inom hållbar smartphoneproduktion av Ecovadis

Fairphone, den nederländska tillverkaren av hållbara och etiskt producerade smartphones, har prisats av EvoVadis – ett ledande företag inom övervakning av hållbarhet i globala leveranskedjor.

Fairphone har tilldelats en platinamedalj och poängen 77/100, vilket är mer än förra årets poäng 75/100 som då resulterade i en guldmedalj. Årets poäng är dessutom den högst utdelade någonsin vilket rankar Fairphone bland den högsta procenten av 75 000 undersökta företag, ett bevis för Fairphones stringenta hållbarhetsarbete inom elektronikindustrin.

Som ett företag med starkt samhällsfokus är Fairphone olik andra aktörer på marknaden. Fairphone utmanar status quo och gör framsteg genom innovativa initiativ inom SCM, produktdesign och genom att föra kunder närmare hela produktionsprocessen. Fairphone kommer fortsätta att motivera hela elektronikindustrin att agera mer ansvarsfullt, vilket kräver en mer omfattande helhetssyn på vad hållbarhet innebär.

”Platinamedaljen från EcoVadis visar att hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Genom vårt arbete gör vi människor och vår planet till en naturlig del av vårt arbete och lyfter frågan om hållbarhet inom elektronikindustrin. Det är coolt att bli erkänd som en av de tillverkare i världen som gör mest för att skapa en mer hållbar närvaro”, säger Eva Gouwens, VD för Fairphone.

Varje år undersöker EcoVadis Fairphone med fokus på fyra teman: miljö, mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling av komponenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>