Första spadtaget för Greenfoods nya jätteanläggning
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Första spadtaget för Greenfoods nya jätteanläggning

Första spadtaget för Greenfoods nya jätteanläggning

Publicerat av: Redaktionen

Första spadtag har tagits för Greenfoods framtida livsmedels- och logistikcenter som ska stå klart 2023.

När den nya byggnaden står färdig blir den 44 000 kvadratmeter stor och ett av norra Europas största center för hållbar och hälsosam livsmedelsinnovation, produktion och distribution.

Spadtaget markerar en milstolpe i projektet och byggstarten av Greenfoods nya livsmedels- och logistikcenter i Helsingborg. Greenfoods koncernchef David von Laskowski, Skanskas Ida Granqvist, Johan Hedve och Thomas Melkersson, samt kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson fanns på plats med var sin murslev i handen. Under ceremonin sattes även en tidskapsel i marken och därmed markerades starten på Greenfoods största investering någonsin i Helsingborgsregionen.

– Vi skapar ett modernt ekosystem, ett specialanpassat, toppmodernt och miljöeffektivt livsmedels- och logistikcenter som gör att vi kan fortsätta växa i Europa och bli en ännu bättre samarbetspartner. Men vi vill också att detta ska bli en fantastisk ny arbetsplats för våra medarbetare i Helsingborg. Här finns det en enorm kunskap och branschexpertis som är viktig för koncernens framgång och framtida tillväxt, säger David von Laskowski, VD och koncernchef för Greenfood Group.

Första spadtaget för Greenfoods nya jätteanläggningInvesteringen är ett stort steg in i framtiden. När Greenfood Greenhouse står färdig kommer den ligga i framkant inom energi- och miljöeffektivitet, bland annat genom effektiva kylsystem och modern värmeåtervinning, samt en solcellsanläggning som ska täcka delar av verksamhetens elbehov.

– Den nya anläggningen är en väldigt viktig pusselbit för att skapa en hållbarare verksamhet och fortsätta vårt viktiga arbete med att minska vårt klimatavtryck, avslutar David von Laskowski.

Medverkade vid spadtaget gjorde, förutom David von Laskowski, Greenfoods ledningsgrupp och anställda, projektgruppen från Skanska och representanter från Helsingborgs kommun.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>