Auto Draft
Hem NYHETER Foxway förvärvar FLIP4NEW i Tyskland

Foxway förvärvar FLIP4NEW i Tyskland

Publicerat av: Redaktionen

Foxway tillkännager idag att man förvärvar den tyska recommerce-specialisten FLIP4NEW GmbH.

Auto Draft

Martin Backman, Koncernchef för Foxway Group.

Förvärvet är ett viktigt led i strategin att bli Europas ledande ESG-aktör (environmental, social and corporate governance) med fokus på hållbara IT-tjänster och återvinning av elektronik.

Foxway har idag en omsättning på drygt 3 miljarder kronor och över 700 medarbetare. FLIP4NEW är ett tyskt företag specialiserat på recommerce (återhandel).

– Foway har vuxit med 30 procent per år under de senaste åren. Vårt mål är att påvisa att lönsamhet och hållbarhet kan gå hand i hand, genom att erbjuda en unik affärsmodell och genom att förändra användandet av elektronikprodukter. Vi är redan marknadsledande i Norden inom recommerce, och vårt mål är att växa på nya marknader i Europa, säger Martin Backman, Koncernchef för Foxway Group.

Foway genomförde ett strategiskt förvärv i Spanien under hösten 2020 och etablerar sig nu i Tyskland genom förvärvet av FLIP4NEW.

– Med Flip4NEW stärker vi vårt erbjudande till konsumenter och skapar en plattform för att växa i Tyskland. Medan Foxway främst arbetar med företagskunder, samlar FLIP4NEW in produkter direkt från konsumenter och säljer tillbaka dem till konsumenter, förklarar Martin Backman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>