Gekås tecknar hållbart elavtal med Bixia
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Gekås i Ullared Sverige tecknar hållbart elavtal med Bixia

Gekås i Ullared Sverige tecknar hållbart elavtal med Bixia

Publicerat av: Redaktionen

Med nära fem miljoner besökare om året är Gekås i Ullared Sveriges populäraste besöksmål.

Butiksytan i varuhuset är 45 000 kvadratmeter och kan rymma 8 900 kunder samtidigt.

Utöver butiksytan finns lager, kontor, hotell och restauranglokal. Med en sammanlagd yta på cirka 114 000 kvadratmeter jobbar Gekås aktivt för att hålla nere energiförbrukningen. Nu har de tecknat avtal med elbolaget Bixia som innebär att hela verksamheten förses med förnybar el från den 1 oktober.

– Hållbarhetsperspektivet är integrerat i vår vardag och går hand i hand med våra affärsstrategier där vi tar ansvar för hela värdekedjan, från produktidé till försäljning och återvinning. Självklart är energifrågan en mycket viktig del av vårt miljöarbete då vi har en förbrukning på cirka 25 000 MWh per år. Vi har sedan flera år köpt förnybar el, vilket för oss varit ett självklart val. Med det nya avtalet med Bixia gynnar vi även fortsatt lokala elproducenter, säger Magnus Larsson, fastighetstekniskt ansvarig på Gekås i Ullared.

På elbolaget Bixia arbetar man sedan länge aktivt med omställningen mot ett förnybart energisystem. Här kommer stora delar av elen från lokala lantbrukare som, förutom att odla mat även producerar el från sol, vind och vatten. De senaste åren har Bixia märkt att intresset för förnybar och lokalproducerad el har ökat bland företagskunderna.

Gekås tecknar hållbart elavtal med Bixia

– Vi ser att intresset bland företag att göra hållbara elval har ökat dramatiskt de senaste åren och är mycket glada över att ett så stort och publikt företag som Gekås med ambitiöst hållbarhetsarbete väljer Bixia, säger Christian Andersson, kundansvarig på Bixia.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>