Getinge får pris som det mest hållbara företaget inom Life Science-industrin
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Getinge får pris som det mest hållbara företaget inom Life Science-industrin

Getinge får pris som det mest hållbara företaget inom Life Science-industrin

Publicerat av: Redaktionen

När World Finance Magazine för andra gången prisar företag över hela världen som vidtar åtgärder för att ta itu med klimatförändringarna, utsågs Getinge till vinnare i kategorin Mest hållbara företag i Life Science-industrin.

När World Finance Magazine tillkännagav årets vinnare av sitt hållbarhetspris fick Getinge erkännande för sin anpassning till Parisavtalet, FN:s Global Compact, Global Reporting Initiative (GRI) och hållbara utvecklingsmål (SDG). Medtech-företaget utsågs till vinnare i kategorin Mest hållbara företag inom Life Science-industrin med följande motivering:Getinge får pris som det mest hållbara företaget inom Life Science-industrin

Juryn tittade noga på Getinges ambitiösa hållbarhetsprogram för 2019 – 2024, som syftar till att minska energiförbrukning, utsläpp, avfall i linje med de vetenskapliga målinitiativen, öka kundnöjdheten och anställdas engagemang, stödja Pratham-projektet bland andra initiativ. Sist men inte minst har Getinge utmärkt sig från konkurrenterna för sin motståndskraftiga affärsverksamhet under pandemin.

”Hållbarhet är en av våra högsta prioriteringar och kärnan i allt vi gör. Förra året tillkännagav vi avsikten att bli ett CO-neutralt företag 2025, vilket stöder vårt mål att bidra till hållbar hälso- och sjukvård, såväl miljömässigt som socialt. Vi är hedrade över att få detta pris, säger Magnus Lundbäck, Executive Vice President Human Resources & Sustainability på Getinge.

World Finance täcker och analyserar finansbranschen, den internationella affären och den globala ekonomin. Sedan 2019 tilldelar tidningen företag som har visat beundransvärt engagemang och gör näringslivet till en grönare plats.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>