Hem IT GlobalConnects datacenter certifieras med miljömärkningen Fossil Free Data

GlobalConnects datacenter certifieras med miljömärkningen Fossil Free Data

Publicerat av: Redaktionen

GlobalConnects datacenter certifieras med miljömärkningen Fossil Free Data 3

GlobalConnects datacenter i Sätra är numera certifierat enligt miljömärkningen Fossil Free Data. Det innebär att GlobalConnect möter strikta krav på att vara energieffektiva, ha låga koldioxidutsläpp och använda 100 procent förnybar el.

 Därmed är GlobalConnect en av de första aktörerna i världen att certifieras via Fossil Free Data. Certifieringen är ett initiativ initierat av Node Pole – ett svenskt bolag som fokuserar på att utveckla och underlätta investeringar i energiintensiv industri med fokus på datacenters och batteriproduktion. Målet med Fossil Free Data är att framöver minska klimatavtrycket från dataanvändning och datalagring.

 – Digitaliseringen och en ökad användning av data är inte per automatik klimatsmart, utan data kan innebära en stor påverkan på klimatet då många av världens datacenter drivs på fossila bränslen. Vi behöver vara många som driver utvecklingen av fossilfritt säger Patrik Öhlund, VD på Node Pole och initiativtagare till Fossil Free Data.

I dag står datalagring för drygt två procent av de globala koldioxidutsläppen och tre procent av världens energiförbrukning. Detta gör att datalagringens koldioxidutsläpp ligger i linje med den globala flygindustrin, enligt vetenskapstidskriften Nature.

– Det är otroligt roligt att GlobalConnect vill vara med och driva utvecklingen inom datacenterindustrin genom att certifiera enligt den här nya standarden. Med sin stora andel förnybara energi har Sverige ett utmärkt utgångsläge för hållbara datacenter och GlobalConnect visar med sitt datacenter i Sätra vägen för mer klimatsmart dataanvänding, säger Patrik Öhlund, VD på Node Pole.

– För oss är det en självklarhet att arbeta mot att bli en så hållbar organisation som möjligt. Att vårt datacenter i Sätra nu certifieras via Fossil Free Data är en tydlig signal att vi hanterar våra kunders data på ett hållbart sätt, för vårt gemensamma klimat, säger Regina Donato-Dahlström, Sverige-vd på GlobalConnect.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>