Gröna Bilister blir Gröna Mobilister – lanserar ny webbplats och anställer generalsekreterare
Hem MILJÖ Gröna Bilister blir Gröna Mobilister – lanserar en ny webbplats och anställer generalsekreterare

Gröna Bilister blir Gröna Mobilister – lanserar en ny webbplats och anställer generalsekreterare

Publicerat av: Redaktionen

Gröna Bilister är en ideell förening som påverkat beslutsfattare och stöttat konsumenter inom hållbar mobilitet sedan 1994.

Nu byter föreningen namn för att bättre återspegla den verksamhet som bedrivs.

Gröna Bilister blir Gröna Mobilister och lanserar i samband med namnbytet en ny webbplats samt anställer en generalsekreterare.

Gröna Bilister blir Gröna Mobilister – lanserar ny webbplats och anställer generalsekreterareNär Gröna Bilister startade låg fokus främst på “grön bilism” – att förbättra och stärka bilisters medvetenhet att köra mer hållbart, för miljöns skull. Idag är föreningens verksamhet bredare och innefattar inte bara bilar och drivmedel, utan handlar även om hållbar mobilitet i bredare bemärkelse där beteendeförändringar är nödvändiga för att nå samhällsmål kopplade till klimat, miljö, hälsa och säkerhet. Föreningen belyser andra färdmedel som alternativ till bilen och betonar vikten av framsynt mobilitetsplanering. Därför byter Gröna Bilister nu namn till Gröna Mobilister.

Marie Pellas, ordförande för Gröna Mobilister, kommenterar namnbytet så här:

– Vårt namn ska matcha vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för. Föreningen har länge varit mycket bredare än bara “grön bilism”. Därför byter vi nu namn till Gröna Mobilister.

Stefan Andersson, ny generalsekreterare för Gröna Mobilister säger:

– Gröna Mobilister har en unik position i Sverige som den enda konsumentinriktade mobilitetsföreningen. Namnbytet ger oss förutsättningar att växa – om vi ska nå klimatmålen måste vi växla upp!

Ny webbplats: www.gronamobilister.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>